Filiala Județeană „ZIRIDAVA” Arad a A.N.C.M.R.R.,,Alexandru Ioan Cuza”

„Rezerviștii militari sunt o componentă de bază a comunității locale în mijlocul căreia trăiesc, fiind exemple de comportament civic”


 De Ziua Rezervistului Militar – 31 mai – Biroul și membrii Filialei Județene ,,ZIRIDAVA” Arad a A.N.C.M.R.R. au organizat o frumoasă ceremonie festivă dedicată împlinirii a 155 de ani de la primul act normativ prin care se legifera activitatea ofițerilor din armata Principatelor Unite.
Au participat personalități de seamă din tot spectrul administrativ, religios, social, cultural, economic, educațional și jurnalistic arădean. Este o recunoaștere a aprecierii de care se bucură rezerviștii militari din municipiul și județul Arad.
Președintele Filialei, gl.mr. (r) Vasile-Ionel Heredea a deschis adunarea prezentând oaspeții și mulțumind camarazilor din filială pentru munca lor devotată, apoi a decernat distincții onorifice celor ce s-au evidențiat precum și partenerilor cu care filiala colaborează îndeaproape.

Prim-vicepreședintele Filialei, col.(r) Sandu Crișan, a dat citire Mesajului președintelui A.N.C.M.R.R. „Al.I. Cuza” București, gl.lt.(r) Neculai Băhnăreanu, ocazionat de Ziua Rezervistului Militar 2019.
Cuvinte de apreciere la adresa rezerviștilor militari au rostit președintele C.J. Arad Iustin Cionca, viceprimarul Călin Bibarț, reprezentantul Prefecturii Flavius Morar și ÎPS Timotei, arhiepiscopul Aradului.
Masa festivă care a urmat și antrenul muzical-coregrafic susținut de formația de dansuri populare „Vatra Arădeană” și de orchestra „Retromusyka” au completat în mod fericit o zi plină de bucurie pentru pensionarii militari arădeni și oaspeții lor.
„Alături de armata activă și de structurile M.A.I., rezerviștii militari sunt o componentă de bază a comunității locale în mijlocul căreia trăiesc, fiind exemple de comportament civic. De aceea, mă bucur că au răspuns invitației noastre oaspeți de seamă. Este o recunoaștere a aprecierii de care se bucură rezerviștii militari din municipiul și județul Arad. Cuvinte calde de mulțumire vreau să le adresez camarazilor mei din Filiala ZIRIDAVA, ofițeri, maiștri militari, subofițeri, oameni de nădejde, care zi și noapte sunt preocupați de binele camarazilor lor, pentru care nu precupețesc timp, energie sau bani și care fac ca lucrurile din Filială să se desfășoare în bune condițiuni. Datorită muncii lor pline de abnegație – pe care puțini o cunosc la adevărata ei intensitate – Filiala noastră este foarte bine văzută și apreciată la nivelul conducerii centrale a ANCMRR. Dar mai ales Filiala noastră este privită cu respect și considerație de comunitatea locală arădeană, de la factorii de răspundere din diferite domenii și până la cetățeanul de rând, care vede în militari, în polițiști, în jandarmi, în pompieri și în ceilalți rezerviști semeni de-ai lor demni de respect și de apreciere. Acesta este, poate, câștigul cel mai mare pe care-l avem: Onoare, Demnitate, Respect și Stimă din partea concetățenilor noștri” au fost cuvintele cu care gl.mr.(r) Heredea a apreciat modul în care este văzută Filiala ZIRIDAVA la nivel local și național.
CINSTE ȘI ONOARE REZERVIȘTILOR MILITARI DIN ARAD ȘI DIN ROMÂNIA !

Previous Article
Next Article