Filiala Județeană „ZIRIDAVA” Arad a A.N.C.M.R.R.

ZIUA VETERANILOR DE RĂZBOI – SĂRBĂTORITĂ LA ARAD

29 aprilie – Ziua Veteranilor de Război – a fost sărbătorită de arădeni cu respectul și pioșenia datorate celor care au suferit dramele și greutățile războiului, pentru a lăsa generațiilor viitoare o țară întregită, liberă și independentă.

La Monumentul Ostaților Români din Piața „Avram Iancu” din centrul municipiului Arad, a avut loc o emoționantă manifestare la care au participat reprezentanți ai autorităților publice locale, armatei active și de rezervă, structurilor MAI, mediului politic, universitar, școlar și cultural, precum și câțiva dintre puținii veterani de război din cel de-al Doilea Război Mondial rămași în viață, veniți – cu sprijinul celor apropiați – să-și comemoreze camarazii căzuți în lupte și pe cei plecați în eternitate în anii trăiți după ce au scăpat din infernul de foc al războiului.

Din partea Filialei Județene „ZIRIDAVA” Arad a A.N.C.M.R.R. a participat o numeroasă delegație condusă de președintele Filialei, gl.mr.(r) Vasile-Ionel Heredea.

Prefectul Florentina Horgea a rostit cuvântul de salut și de respect pentru veterani, iar col.(r) Sandu Crișan, președintele Filialei Județene „ZĂRANDUL” Arad a A.N.V.R., a adresat numeroasei asistențe un emoționant cuvânt de aducere-aminte pentru jertfele veteranilor de război, evitând să spună însă că veteranii și văduvele de război au parte în zilele de azi de o nemeritată neglijare din partea celor aflați vremelnic la putere.

Un sobor de preoți civili și militari în frunte cu ÎPS Timotei, arhiepiscopul Aradului, a oficiat slujba de pomenire, iar după depunerea de coroane la monument a urmat defilarea Drapelului de Luptă și a Gărzii de Onoare formată din militari ai Batalionului 191 Infanterie „Col. Radu Golescu” din Arad.

Dintre sutele de mii de ostași trimiși pe front să-și apere țara, cei cărora Divinitatea le-a acordat șansa la viață au revenit acasă, au întemeiat familii, au avut urmași, au lucrat și au creat pentru urmașii lor și pentru urmașii urmașilor lor. Îi stimăm și îi cinstim astăzi pe veterani, dar nu uităm de jertfa pe altarul patriei a soldaților, subofițerilor și ofițerilor care n-au avut șansa de a se întoarce în țară și la familiile lor, făcând supremul sacrificiu pe câmpul de luptă. Veteranii noștri sunt împovărați de ani, măcinați de boli și de nevoi și avem datoria de a-i proteja, a-i cinsti și a le da atenția cuvenită, pentru că ei sunt cei mai bravi dintre noi” au fost cuvintele rostite de președintele ANVR Arad, col.(r) Sandu Crișan.

Mr.(r) Dorin Ocneriu

Previous Article
Next Article