Filiala Județeană „ZIRIDAVA” Arad a A.N.C.M.R.R

Parteneriat benefic între rezerviștii militari, veteranii de război și autoritățile locale arădene. Parteneriat benefic între militari și autoritățile locale arădene.

Marți s-a semnat protocolul de colaborare pe multiple planuri între Primăria municipiului Arad și Consiliul Județean Arad – pe de o parte, iar de cealaltă parte semnatare au fost conducerile Filialelor Județene ale Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere, Asociației Naționale a Veteranilor de Război și Asociației Naționale „Cultul Eroilor-Regina Maria”.

Protocolul cuprinde acțiuni și manifestări comune ce vor fi desfășurate în anul 2018, ca o continuare a celor din 2017 care, așa cum spunea gl.mr.(r) Vasile-Ionel Heredea, președintele Filialei Județene „Ziridava” Arad a A.N.C.M.R.R. „au contribuit substanțial la dezvoltarea filialei, la atragerea de noi membri în asociație și la desfășurarea unor activități folositoare pensionarilor militari, dar și comunității locale arădene”.

Col.(r) Ioan Gliga, președintele Filialei Județene „Zărandul” Arad a A.N.V.R. a atras atenția asupra respectării și acordării drepturilor legale ale veteranilor de război și ale văduvelor de veterani, al căror număr se împuținează pe zi ce trece, în județul Arad nemaifiind decât 92 de membri, dintre care 6 au trecut pragul unui secol de viață.

Col.(r) Mircea Dumitrescu, vicepreședinte al Filialei Județene „Avram Iancu” Arad a A.N. „Cultul Eroilor-Regina Maria” a atras atenția asupra stării monumentelor, cimitirelor, troițelor și a altor însemne ale eroilor patriei, rugând autoritățile, cultele religioase, școlile și celelalte instituții să-și dea mâna și să colaboreze cât mai bine pentru păstrarea cu pioșenie și recunoștință a umelor celor din trecutul glorios al armatei și patriei române.

Primarul Gheorghe Falcă a reiterat grija pe care autoritățile publice trebuie s-o aibă față de veterani, de rezerviștii militari și de locurile de pomenire a eroilor neamului, asigurând partenerii de tot sprijinul edililor locali. Viceprimarul Călin Bibarț a prezentat publicului prezent și presei unele clauze din protocol, evidențiind buna colaborare din anul 2017, iar vicepreședintele C.J. Arad, Sergiu Bîlcea, a făcut trimitere la nevoia unei depline conlucrări între toți factorii implicați în sărbătorirea Centenarului făuririi României Mari, cu evidențierea rolului major al Aradului în acest măreț eveniment.

Au mai participat la eveniment col.(r) Sandu Crișan, primvicepreședinte Filiala Arad a A.N.C.M.R.R. precum și numeroși membri ai Filialei.

La finalul ceremoniei, președintele Filialei A.N.C.M.R.R., gl.mr.(r) Vasile-Ionel Heredea a înmânat reprezentanților autorităților locale câte o Diplomă de Onoare, ca mulțumire pentru modul în care au înțeles să ajute asociațiile militarilor și veteranilor de război din Arad.

Ceremonia s-a încheiat cu o conferință de presă, în care semnatarii au răspuns întrebărilor jurnaliștilor prezenți la eveniment.

Mr.(r) Dorin Ocneriu

  

Previous Article
Next Article