Filiala Bihor „Traian Moșoiu”

MULTUMIRI PENTRU AJUTORUL ACORDAT !

Interpelările domnului senator  CORNEL  POPA făcute în urma scrisorii de mai jos.

Domnule senator  CORNEL  POPA

Avem onoarea să vă aducem la cunoştinţă faptul că  OUG 59/2017 privind modificarea şi completarea  unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu – care se află în procedură de legiferare în Parlament – aduce grave prejudicii sistemului naţional de apărare decuplând rezerva Forţelor Armate de forţele active prin eliminarea procedurii de actualizare a soldelor de rezervist militar (pensia militară de stat) de evoluţia soldelor militarilor activi.

Aceasta este cea de-a doua tentativă – după încercarea eşuată cu art.40 din Legea –cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului  plătit din fonduri publice –  de a lovi în unitatea de corp a Forţelor Armate şi a discrimina pe rezerviştii militari în raport cu regimul general de evoluţie al pensiilor publice.

Nu mai invocam argumentele juridice  deja cunoscute,  subliniate de Consiliul Legislativ,  privind neconstituţionalitatea unor astfel de prevederi discriminatorii dar readucem în atenţia d-voastra că însuşi Preşedintele Camerei Deputaţilor a solicitat eliminarea articolului privind îngheţarea pensiilor militare de stat din corpul Legii  nr.153/2017.

De asemenea,  subliniem faptul că, OUG 59/2017, împreună cu OUG 57/2015 şi Legea nr. 153/2017 – care au provocat pierderi  în Sistemul de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională mai ceva ca un razboi convenţional –  se constituie în  trei acţiuni guvernamentale prin care se încearcă golirea de conţinut juridic a Legii nr.223/2015 privind pensiile militare de stat, lege organică votată cu majoritate covârşitoare de Parlamentul Romaniei.

În consecinţă, în numele Forumului Structurilor Asociative ale Militarilor din Sistemul de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională din Romania şi a Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere „Alexandru Ioan Cuza” vă adresăm solicitarea de a cere retrimiterea  OUG 59/2017 la Comisia de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională din Camera Deputaţilor ÎN VEDEREA REEXAMINĂRII ART.7 din conţinutul acesteia şi punerii sale în acord cu prevederile constituţionale  şi deciziile relevante ale  Curţii Constituţionale a României.

Precizăm că în conformitate cu Legea nr. 223/2015, aşa cum recunoaşte şi Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, începând cu ianuarie 2016, singura structură guvernamentală  competentă să  iniţieze măsuri în domeniul pensiilor militare este Ministerul Apărarii Naţionale în calitatea sa de coordonator al Sistemului de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională.

Cu convingerea că Grupul parlamentar  PNL, al cărui membru sunteţi, va sprijini solicitarea noastră, vă rog să primiţi, domnule senator,  asigurarea înaltei noastre consideraţii.

 Președintele Asociației Cadrelor Militare în

Rezervă și în Retragere „Traian Moșoiu”-Filiala Bihor

Gl.bg.(r.) dr. //  Vasile  Creț //

Interpelare PM – rezervisti

Intrebare MAPN – rezervisti

Previous Article
Next Article