Filiala Județeană ZIRIDAVA Arad a A.N.C.M.R.R

MINISTRUL MIHAI FIFOR S-A ÎNTÂLNIT CU REZERVIȘTII MILITARI DIN INEU

Sâmbătă, 25.11.2017, Consiliul Director al Asociației Cadrelor Militare in Rezervă și în Retragere „Zărandul” din orașul Ineu, jud. Arad, subfilială a Filialei Județene ZIRIDAVA Arad a A.N.C.M.R.R., a avut onoarea de a se întâlni cu  Ministrul Apărării Naționale – senator de Arad – D-l Mihai Fifor, secondat de alți doi parlamentari arădeni, dl. deputat Dorel Căprar – Președinte al Comisiei de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională din Camera Deputaților și dl. deputat Florin Tripa – cetățean al Ineului.

Întâlnirea, la care a participat și Primarul orașului Ineu, dl. Călin Abrudan, a durat 1 ora si 30 de minute și s-a desfășurat într-o atmosferă destinsă, de respect și bună înțelegere. Problematica abordată în discuții s-a referit la impactul noilor acte normative asupra pensiilor militare – OUG 59/2017, facilități la călătoria pe CFR și la asistența medicală, revenire la Legea 215/2016 privind modul de desfășurare a ceremoniilor militare și religioase, portul uniformei militare de către rezerviști,  alte solicitări pertinente și legale.

Atât ministrul Apărării cât și cei doi deputați au fost receptivi la cerințele noastre și au promis o reală colaborare cu organele centrale ale A.N.C.M.R.R. precum și sprijin favorabil în forurile legislative din care fac parte, pentru ca rezerviștii militari să aibă câștig de cauză în ce privește drepturile lor legale.

O problemă de dimensiune locală, dar foarte stringentă, a ridicat-o președintele subfilialei Ineu a A.N.C.M.R.R., mr. (r) Octavian Dămoc, și anume obținerea unui local cu destinație de sediu pentru subfilială, aceasta funcționând actualmente într-un spațiu provizoriu, inadecvat. Cererea noastră este îndreptățită în contextul în care, conform Legii 15/2004 suntem asociație de utilitate publică, iar administrația locală a preluat cu titlu gratuit mai multe localuri în care au funcționat în trecut structuri militare.

Primarul Călin Abrudan a promis urgentarea demersurilor de amenajare și punere la dispoziție a unui spațiu conform, în cel mai scurt timp, adăugând că militarii în rezervă din Ineu sunt cetățeni de bază ai orașului, integrați perfect în comunitatea locală, participanți activi la toate activitățile organizate de Primăria și Consiliul Local Ineu.

Gl.bg.(r) Vasile Băețan                         Col. (r) Mihail-Adam Maftei                                                                                      Mr.(r) Octavian Dămoc

Previous Article
Next Article