Filiala Județeană „Ziridava” Arad

ZIUA NAȚIONALĂSĂRBĂTORITĂ LA ARAD

   1 Decembrie – Ziua Națională a României – a fost sărbătorită de rezerviștii militari din municipiul Arad și din subfilialele Ineu și Lipova prin participarea la activitățile organizate de Filială, în cooperare cu autoritățile administrației locale, cu armata activă și cu instituțiile publice implicate.

Astfel, la Monumentul Eroilor din Cimitirul „Pomenirea” și apoi la Crucea Martirilor din Parcul Eminescu din Arad s-au oficiat slujbe religioase și s-au depus coroane de flori în amintirea eroilor care au făurit România Mare în urmă cu 98 de ani. În cuvântările prilejuite de aceste ceremonii, prefectul Cosmin Pribac a transmis Mesajul primului ministru al României iar primarul Gheorghe Falcă și arhiepiscopul Timotei Seviciu au reliefat aportul Aradului și al marilor săi corifei în pregătirea, organizarea și desfășurarea Marii Adunări de la Alba Iulia de la 1 decembrie 1918, moment astral în istoria poporului român.

Drapelul și Garda de Onoare ale Batalionului 191 Infanterie „Col. Radu Golescu” au defilat în aplauzele numerosului public prezent la manifestații. Apoi, la Cercul Militar Arad, a avut loc un interesant simpozion axat pe teme din istoria poporului român.

Seara, pe platoul din fața Palatului Administrativ Arad a avut loc un frumos spectacol artistic, finalizat cu foc de artificii și lansarea a 98 de baloane roșii-galbene-albastre, simbolizând anii care s-au scurs de la Marea Unire.

1 Decembrie este momentul de supremă efuziune patriotică a românilor, manifestat la Alba Iulia și pe tot cuprinsul Ardealului și Banatului. Prin voința românilor, s-a realizat unirea cea mare, care i-a adunat într-un singur stat pe românii «de la Nistru pân-la Tisa», cum spune cântecul. Noi, cei de astăzi, trebuie să păstrăm întreagă moștenirea lăsată de înaintași, ba chiar să readucem din nou în granițele firești, pe cale pașnică și prin consens național, provinciile românești care ulterior ne-au fost luate prin forță” a declarat președintele Filialei „ZIRIDAVA” Arad a ANCMRR, gl.mr.(r) Vasile-Ionel Heredea.

A consemnat: mr.(r) Dorin Ocneriu

cinstire-fauritorilor-romaniei-mari omagiu-eroilor prefectul-saluta-drapelul se-intoneaza-imnul-de-stat-al-romaniei

Previous Article
Next Article