Filiala Județeană „Ziridava” Arad

Sărbătorirea a 50 de ani de activitate a Clubului rezerviştilor din Szeged
În conformitate cu planul de relaţii internaţionale, la data de 11 iunie 2021 a avut loc intâlnirea delegaţiei române, reprezentată de Filiala Judeţeană „Ziridava” Arad cu membrii Clubului rezerviştilor din Szeged, cu ocazia aniversării a 50 de ani de activitate. Delegaţia Filialei Judeţene  „Ziridava” din Arad a fost compusă din 7 membrii fiind condusă de preşedintele Filialei colonel(r) Crişan Sandu.
O activitate emoţionantă a avut loc la Cimitirul din oraşul Szeged, la Monumentul Ostaşilor Români care au căzut pentru eliberarea Ungariei, activitate desfăşurată cu ocazia sărbătoriirii Zilei Eroilor români, sub auspiciile Ambasadorului României la Budapesta, excelenţa sa domnul Gabriel Cătălin Şopandă. Au mai participat consulul General la Szeged, excelenţa sa domnul Daniel Banu, atașatul militar în Ungaria, domnul colonel Cristian Alăzăroaie şi preasfinţitul părinte Siluan, episcopul ortodox din Jula.          Delegaţia maghiară a fost reprezentată de secretarul clubului din Szeged colonel (r) Nagy Zoltan.
Am purtat o discuţie informală cu distinsele personalităţi, prin care le-am expus prezenţa noastră în acestă zi la Szeged .Domniile lor au fost receptive faţă de activităţile pe care le desfăşurăm cu partea maghiară. Am depus o coroană de flori împreună cu secretarul clubului rezerviştilor din Szeged.
După plimbarea pe malul  râului Tisa, plimbările prin parcul din jurul  catedralei, cu oprire sub poarta eroilor, am purces spre locul de desfăşurare a activităţilor. Am avut parte de o primire frumoasă, trataţie pe măsură şi o întâlnire între prieteni care nu s-au  văzut de ceva vreme. Asociaţia noastră a fost distinsă cu plachetă şi medalii pentru cei 6 ani de participare din cei 50 sarbatoriţi. După servirea mesei festive, am  stabilit calendarul întâlnirilor până la sfârşitul anului în curs. Pe toată durata activităţilor au fost respectate  toate măsurile sanitare de la acel moment, toţi membrii delegaţiei  fiind vaccinaţi şi având adeverinţa de vaccinare asupra lor.
A consemnat   colonel (r) Sandu Crişan

Previous Article
Next Article