Filiala Județeană „Ziridava” Arad

ARAD 10 iunie 2021 ZIUA EROILOR
Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere  Filiala Județeană „Ziridava” Arad, Asociația Veteranilor de Război Filiala Judeţeană „Zărandul” Arad şi Asociația Cultul Eroilor „Regina Maria” – Filiala Județeană Arad „Detașamentul Păuliș” au omagiat eroii prin depuneri de coroane la Monumentul Eroilor Revoluției din Decembrie 1989, Monumentul Martirilor din parcul Eminescu și monumentele eroilor români și sovietici din cimitirul Pomenirea.
         Deasemenea am omagiat Ziua Eroilor neamului Românesc şi în comuna Hăşmas – (primar prof.Popa Cornel) alături de localnicii comunei.

Eroilor
Spre voi, viteji al căror sânge a curs – hotarul apărându-l, –
Îngenunchiat, tot Neamul astăzi își înalță sufletul și gândul!…
Spre slava voastră, din altare, se‘nalță fumul de tămâie,
Viteji a căror nume sfinte neșterse veci au să rămâie                                      Vasile Militaru

Ziua eroilor e ziua împlinirilor naționale. E zi de rugăciune, de meditație și înnoire morală. La mormintele eroilor ne-am descoperit, am îngenuncheat și ne-am rugat. Eroii noștri au luptat pentru apărarea patriei și sângerat pentru viitorul ei. Cultul acestor exemplare de elită este o obligație morală și națională. Cu drept cuvânt s-a zis că eroul nu moare când se coboară în mormânt, ci numai atunci când s-ar întâmpla să coboare în uitare, în lipsă de respect. „Nimic nu este mai frumos și mai exemplu pentru viitorime, decât ca faptele frumoase ale trecutului să nu fie uitate în întunerecul neștiinței” scria spătarul A. Sion către M. Kogălniceanu.
Au consemnat
Colonel(r)   Sandu Crişan și Colonel (r)  Marcel Lucaciu

Previous Article
Next Article