Filiala Județeană „ZIRIDAVA” Arad

ADUNARE GENERALĂ DE DARE DE SEAMĂ ȘI ALEGERI LA FILIALA JUDEȚEANĂ „ZIRIDAVA” ARAD A A.N.C.M.R.R.

   Miercuri, 14 aprilie 2021, a avut loc la Cercul Militar Arad adunarea generală de dare de seamă și alegeri a Filialei arădene a ANCMRR. A participat doar  un număr restrâns de persoane, conform prevederilor legale de respectare a condițiilor de prevenire a răspândirii virusului Covid 19.

   Președintele Filialei, general maior (r) Heredea Vasile-Ionel a deschis adunarea prezentând invitații, anunțând ordinea de zi și rugând asistența să păstreze un minut de reculegere în amintirea camarazilor plecați în eternitate.

   La adunare au participat prefectul județului Arad, Toth Csaba, subprefectul Doru Sinaci, vicepreședintele Consiliului Județean Ionel Bulbuc, primarul municipiului Arad Călin Bibarț, comandantul CMJ Arad lt.col. Ciprian Filimon, cu toții adresând mesaje de salut și de apreciere cu privire la rolul și locul armatei în comunitatea arădeană.

   Președintele Filialei a prezentat Raportul de activitate al organelor conducătoare ale Filialei – Președinte, Comitet, Birou – în cei patru ani care au trecut de la precedentele alegeri, din Raport reieșind faptul că Filiala a îndeplinit la cote foarte bune sarcinile înscrise în Statutul ANCMRR, pentru apărarea drepturilor și demnității militarilor în rezervă/retragere, ale veteranilor de război și familiilor acestora, fiind un promotor al bunelor relații cu autoritățile publice locale, cu mediul cultural, religios, de afaceri și școlar-universitar arădean, de asemenea realizând parteneriate benefice cu prieteni din străinătate. Pentru toate acestea, conducerea centrală a ANCMRR a apreciat la superlativ, în multe rânduri, activitatea Filialei arădene, organizând aici activități importante din calendarul intern și extern al asociației.

   A urmat Raportul Comisiei de cenzori prezentat de col.(r) Vasile Arion și un emoționant apel făcut de col.(r) Marcel Lucaciu, președintele Filialei Arad a A.N.  Cultul Eroilor -„Regina Maria” prin care a căutat să-și apropie cât mai mulți adepți la programul de cinstire a eroilor neamului, de îngrijire a monumentelor și locurilor comemorative.

   Discuțiile care au urmat au scos în evidență activitatea deosebit de benefică pentru Filială a generalului Heredea (lt.col. Cristian Deme), necesitatea unității acționale și organizatorice a tuturor categoriilor de rezerviști (col. Constantin Lucaciu,  mr. Traian Ienoșdan), inițierea unor acțiuni în folosul membrilor (col. Gheorghe Tănase).

   A urmat partea de alegere a noilor organe conducătoare. Fiind depusă o singură candidatură la funcția de președinte al Filialei – în persoana col.(r) Crișan Sandu – aceasta a fost supusă votului și aprobată în unanimitate. Apoi a fost ales Comitetul Filialei, în număr de 35 de membri, care în prima ședință a ales Biroul Permanent, format din 15 membri.

   Președintele nou ales a mulțumit votanților pentru încrederea și onoarea ce i s-au acordat, angajându-se solemn să continue la cote și mai înalte frumoasa activitate a Filialei pe care – așa cum toată lumea știe – a girat-o în precedentul mandat din postura de prim vicepreședinte. Putem spune că la Arad există continuitate în conducerea Filialei, chiar dacă președintele anterior, gl.mr.(r) Vasile Ionel Heredea, nu mai poate continua pe funcție, din motive statutare.

   Ca semn de recunoștință și apreciere, noul președinte a propus ca gl. Heredea să fie desemnat Președinte de Onoare al Filialei, propunere aprobată în unanimitate.

   „Este un sfârșit de mandat, dar un nou început pentru Filială și pentru organele ei conducătoare. Cei mai mulți dintre camarazii nou aleși au fost și în mandatul anterior, așa că se cunosc foarte bine, munca, țelurile și sarcinile fiecăruia. Le mulțumesc pentru ajutor celor cu care am colaborat și sunt sigur că vor da și de-acum încolo tot ce e mai bun pentru prosperitatea Filialei și pentru binele camarazilor” a declarat gl.mr.(r) Vasile Ionel Heredea.

   La rândul său, col.(r) Sandu Crișan a adăugat: „Dl. general nu pleacă de lângă noi, sunt sigur că va pune umărul, ca și până acum, la bunul mers al lucrurilor în Filială. Cu toții vom face front comun în lupta grea, dar necesară, cu factorii politici prin care dorim să fie satisfăcute cerințele și drepturile legale pe care le impun uniforma militară și jurământul pentru patrie”.

   Mr.(r) Dorin Ocneriu

Previous Article
Next Article