Filiala Județeană „ZIRIDAVA” Arad

Filiala ” ZIRIDAVA” ARAD a A.N.C.M.R.R. – ALĂTURI DE MINISTRUL APĂRĂRII NAȚIONALE CU OCAZIA MANIFESTĂRILOR DEDICATE ZILEI FORȚELOR TERESTRE
Sâmbătă, 21.04.2018 a debutat în Piața Avram Iancu din Arad suita de manifestări ocazionate de ZIUA FORȚELOR TERESTRE din Armata României – 23 Aprilie, sărbătoarea Marelui Mucenic Gheorghe, patronul spiritual al celei mai numeroase categorii de forțe armate.
Ministrul Apărării, Mihai Fifor a primit raportul și a salutat Drapelul de luptă al Batalionului 191 Infanterie „Col. Radu Golescu” din Arad, apoi ÎPS Timotei, arhiepiscopul Aradului, împreună cu un sobor de preoți militari și civili, a săvârșit slujba de pomenire a eroilor căzuți pe câmpurile de bătălie ale războaielor pentru apărarea ființei naționale și a pământului românesc, dar și în teatrele de operații unde Armata Română participă alături de Alianța Nord-Atlantică.
A urmat un cuvânt de înțelepciune al arhiepiscopului, după care ministrul Fifor a adus un pios și mișcător omagiu celor care s-au jertfit cu arma în mână, știuți și neștiuți, imortalizați simbolic în maiestuosul Monument al Ostașului Român din centrul municipiului Arad.
Cu ocazia acestui eveniment festiv, comandantul Batalionului 191 Infanterie, maior Mihai Ioniță, a fost înaintat la gradul de locotenent-colonel, gradele fiindu-i prinse pe umeri de însuși titularul Ministerului Apărării Naționale din Guvernul României.                                                Depunerea de coroane de flori la monument și defilarea Drapelului și Gărzii de Onoare au încheiat apoteotic ceremonia, după care toată asistența a vizitat standurile de prezentare a tehnicii și armamentului din dotarea militarilor Forțelor Terestre, amenajate în piața din proximitatea monumentului.
Alături de ministrul Mihai Fifor au participat deputații de Arad Dorel Căprar (președintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaților) și Adrian Todor, gl.bg. Nicolae Tonu – locțiitor al comandantului Diviziei 4 Infanterie „Gemina” Cluj-Napoca, cadre superioare din minister și din comandamentul diviziei, comanda C.M.J. Arad și o delegație a A.N.C.M.R.R. – Filiala Județeană „ZIRIDAVA” Arad, în frunte cu președintele gl.mr.(r) Vasile-Ionel Heredea.
Ministerul de Interne a fost reprezentat de prefect Florentina Horgea și comandanții structurilor M.A.I. din Arad. De asemenea, au fost prezenți reprezentanți ai Primăriei și C.J. Arad, ai mediului politic, școlar și universitar arădean precum și un numeros public.
Manifestările dedicate Zilei Forțelor Terestre au continuat luni, 23 aprilie, cu Ziua Porților Deschise la cazarma Batalionului 191 Infanterie din Cetatea Aradului, afluxul de public fiind reprezentativ pentru dragostea poporului pentru armată.

Mr.(r) Dorin Ocneriu

Previous Article
Next Article