Filiala Județeană ZIRIDAVA Arad

PROTOCOL DE COLABORARE ÎNTRE REZERVIȘTII MILITARI ARĂDENI ȘI ADMINISTRAȚIA LOCALĂ

În data de 30 martie 2017 a avut loc un eveniment foarte important în viața rezerviștilor militari și a veteranilor de război arădeni: semnarea unui protocol de colaborare pe anul 2017 cu autoritățile publice ale municipiului și județului Arad.

Părțile semnatare ale protocolului sunt:

Consiliul Județean Arad, prin vicepreședinte ec. Sergiu Bâlcea

Primăria municipiului Arad, prin viceprimar ing. Călin Bibarț

Centrul Județean de Cultură Arad, prin director prof.dr. Doru Sinaci

Centrul Cultural Municipal Arad, prin director executiv prof. Diana Pădurean Andreica

Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere “Alexandru Ioan Cuza” – Filiala Județeană “Ziridava” Arad, prin președinte gl.mr.(r) Vasile-Ionel Heredea

Asociația Națională a Veteranilor de Război – Filiala Județeană “Zărandul” Arad, prin președinte col.(r) Ioan Gliga

Asociația Națională “Cultul Eroilor – Regina Maria” – Filiala Județeană “Avram Iancu” Arad, prin președinte col.(r) Constantin Bursa

Scopul și obiectivele protocolului, ca și activitățile din documentul anexă prevăzute a se desfășura în comun în anul 2017, se referă la organizarea și desfășurarea diverselor festivități de aniversare și de comemorare a datelor importante, a simbolurilor naționale și a personalităților marcante din istoria patriei, armatei române și județului Arad,  cu accent pe sărbătorirea Centenarului Marii Uniri de la 1918.

Protocolul  mai precizează modul în care administrația publică locală și asociațiile semnatare vor colabora pentru îngrijirea cimitirelor și parcelelor eroilor, a monumentelor, troițelor și a altor însemne ce păstrează amintirea glorioasă a jertfei militarilor și civililor români sau de alte naționalități, sprijinul pe care organele administrației locale din municipiu și județ îl acordă acțiunilor și activităților asociațiilor rezerviștilor militari și veteranilor de război din municipiu și județ, folosirea eficientă a capacităților rezerviștilor militari în diferite activități edilitare, consiliere în domeniul accesării fondurilor europene și reprezentării cu cinste a Aradului în parteneriatele internaționale.

De asemenea, este prevăzut modul în care administrația locală se implică în crearea de condiţii decente de protecţie socială persoanelor vârstnice, cadre militare în rezerva şi în retragere şi membriilor familiilor acestora, veteranii de război, văduvele de veterani de război, cu domiciliul în municipiul şi judeţul Arad.

IMPRESII CULESE DE LA PARTICIPANȚI

Acest protocol reprezintă un prim demers în cadrul proiectelor aniversare prin care dorim să aducem un omagiu eroilor care au luptat pentru reîntregirea neamului. Va urma o perioadă în care atenția noastră se va concentra pe organizarea în bune condiții a manifestărilor dedicate Centenarului Marii Uniri și suntem deschiși la orice propunere în acest sens. Tot prin acest protocol vrem să oferim o mai multă încredere pensionarilor militari și veteranilor de război, pe care nu-i uităm și pentru care vom face mai mult” (Sergiu Bîlcea, vicepreședinte CJ Arad)

Astăzi concretizăm oficial un parteneriat care funcționează foarte bine de mulți ani, între administrația arădeană și tot ceea ce înseamnă armată activi, pensionari militari și veterani de război. Sunteți partenerii noștri cei mai fideli în acțiunile municipalității de cinstire a trecutului glorios al patriei și în educarea patriotică a tinerei generații” (Călin Bibarț, viceprimar Arad)

„Protocolul semnat astăzi cuprinde principii pe care noi le cultivăm cu precădere și activități pe care le-am desfășurat împreună de multă vreme, membrii asociațiilor semnatare participând în număr mare la toate inițiativele Primăriei și Consiliului Județean. Dorim o mai mare implicare a organismelor administrației locale în ceea ce privește protecția socială a pensionarilor militari și a veteranilor de război și sprijinirea asociațiilor noastre în diferitele activități interne și internaționale pe care le desfășurăm. La rândul nostru, punem la dispoziția municipiului și județului toată capacitatea noastră fizică și intelectuală, tot patriotismul nostru ardent, care pot fi folosite în diverse situații punctuale. Mulțumesc pe această cale organelor administrației locale, centrelor de cultură și tuturor celor care își dau concursul pentru ca militarii arădeni, veteranii și văduvele de război, în general toți cetățenii din municipiu și județ, să aibă o viață cât mai bună și mai frumoasă” (Gl.mr.r. Vasile-Ionel Heredea, președinte Filiala Județeană ZIRIDAVA Arad a A.N.C.M.R.R.

Mr.(r) Dorin Ocneriu

DSCN0031 DSCN0037 DSCN0042 DSCN0043

 

Previous Article
Next Article