Filiala Județeană Tulcea

ZIUA INTERNATIONALA A PERSOANELOR VARSTNICE LA TULCEA

    Vineri 28 septembrie, la sediul Prefecturii Tulcea s-a desfasurat Sedinta Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Persoanele Varstnice,  dedicata ZILEI INTERNATIONALE A PERSOANELOR VARSTNICE  (1 Octombrie).

La sedinta festiva condusa de Prefectul judetului – LUCIAN FURDUI au participat printre altii, parlamentarii MIRELA FURTUNA si LUCIAN-EDUARD SIMION, vicepresedintele C.J – LUCIAN DANIEL BALAN, consilier superior la Institutia Prefectului – ANICA MADAR, director la C.A.S. – EUGENIA VASILE, director la C.P. – MIHAELA STANCIULESCU, director la D.S.P. – MIHAELA NICOLAU, director la A.J.P.I.P.S – AURICA MIHALCEA, proaspatul numit in functia de Presedinte al C.J. al Persoanelor Varstnice – cpt.cdor.(r.) OVIDIU-ANTON DUMITRESCU, reprezentanti ai unor Institutii Deconcentrate, reprezentanti ai mass-media locale si nu in ultimul rand cadre din conducerea A.N.C.M.R.R. (si membrii ai C.J. al Persoanelor varstnice), ex-presedinte – cdor. (r.) NICOLAE PARVU , ex-presedinte atat la A.N.C.M.R.R. Tulcea, cat si la C.J. al Persoanelor Varstnice, col. (r.) GHEORGHE NASTAC, Primvicepresedintele A.N.C.M.R.R. “Contraamiral  IACOB BALAN” Tulcea – Cpt.cdor. (r.) ROMEO STOICA, Vicepresedintele A.N.C.M.R.R. – M.I. – lt. col. (r.) CONSTANTIN COSTAN.

Pentru inceput, presedintele C.J. al Persoanelor varstnice – cpt.cdor. (r.)  OVIDIU- ANTON DUMITRESCU  a prezentat Planul de desfasurare a actiunilor dedicate Zilei Internationale a Persoanelor Varstnice in care au fost incluse pentru pensionari vizite gratuite la muzeele din judet, bilete gratuite pentru vizionarea in perioada 01- 09 octombrie a 10 piese de teatru, o excursie organizata pentru 55 pensionari cu venituri mici la manastirile din judet si o masa festiva la una din manastiri, precum si timp de o saptamana transport gratuit pe mijloacele de transport in comun locale.

Apoi marea majoritate a celor prezenti au luat cuvantul, in cuvintele dansilor evidentiind contributia in anii tineretii a persoanelor varstnice la construirea unei Romanii moderne, a numeroaselor obiective economice, la educarea tinerilor, iar acum ca pensionari, la cresterea si educarea nepotilor. Atat dra. deputat  MIRELA FURTUNA, dl. deputat  LUCIAN-EDUARD SIMION, cat si celelalte personalitati cu functii de conducere din Tulcea au aratat ca inca nu au facut destule pentru cei care astazi sunt pensionari, pentru parinti si bunici si vor tine seama ca in viitor, fiecare prin competentele pe care le au in functiile in care au fost investiti, sa faca tot ce le sta in putinta pentru un trai decent si sanatatea persoanelor varstnice, cei care i-au crescut si educat.

Domnul Prefect – LUCIAN FURDUI, a rugat presedintii si pe cei care au reprezentat  structurile categoriilor de pensionari din judet sa transmita tuturor persoanelor varstnice, la multi ani cu sanatate deplina!

In incheiere a avut loc o mica actiune de socializare cu intrebari din partea unor participanti la festivitate si raspunsuri mai ales din partea celor doi parlamentari dar si a domnului prefect.

Consemneaza :  cpt. cdor. (r.) ROMEO STOICA – primvicepresedinte A.N.C.M.R.R. Tulcea

 Foto : IRINEL CALIN – Purtator de Cuvant la Institutia Prefectului

Previous Article
Next Article