Filiala Județeană Sibiu „Gl. Ilie Șteflea” a ANCMRR „Alexandru Ioan Cuza”

Din activitatea filialei sibiene

După săptămâna recent încheiată, când am ținut Adunarea Generală a Filialei Județene Sibiu „Gl. Ilie Șteflea” a ANCMRR „Al. I. Cuza” am desfășurat o activitate la care ne pricepem cel mai bine. Am pus de o nouă excursie. Pe traseul: Sibiu – autostrada – Simeria – Călan – Hațeg – Mănăstirea Prislop – Hațeg – Petroșani – Defileul Jiului – Mănăstirea Lainici – Târgu Jiu (Monumentele C. Brâncuși) – Mănăstirea Polovragi – Horezu – Mănăstirea Hurezi – Costești – Mănăstirea Bistrița – Râmnicu Vâlcea – Valea Oltului – Sibiu;

În ziua de sâmbătă, 30 martie, pe o vreme deosebit de frumoasă, cu două autocare mari, 116 dintre membri filialei noastre (rezerviști și simpatizanți) am străbătut traseul prezentat mai sus.

A fost doar un mic antrenament înaintea plecării într-o excursie, mai lungă, în Italia (Lombardia), între 5 și 10 aprilie. La întoarcere o să vă prezentăm imagini de pe unde am „umblat”. La această excursie participă 48 de membri (capacitatea maximă a acestui autocar), deși au fost mai mulți doritori de a ne acompania.

Mergem însoțiți, ca și în alte dăți, de prietenul nostru Col. (rtr) Laurențiu Domnișoru (cu soția), președintele filialei argeșene.

A consemnat, Col. (rtr) Ioan Părean

Explicația fotografiilor:

  1. Întrarea în Mănăstirea Prislop;
  2. Biserica mănăstirii;
  3. Biserica veche a Mănăstirii Lainici;
  4. Grupul de sibieni la Poarta Sărutului;
  5. Și la Masa Tăcerii;
  6. Coloana Infinitului (Târgu Jiu – jud. Gorj);
  7. Cheile Oltețului;
  8. La intrarea în mănăstirea Polovragi;
  9. Biserica Mănăstirii Hurezi (com. Romanii de Jos –VL);
  10. Biserica Mănăstirii Bistrița (com. Costești, jud. VL);

Previous Article
Next Article