„Filiala Județeană Sibiu „Gl. Ilie Șteflea”

Din activitatea filialei sibiene

 Joi, 10 ianuarie 2019, membrii Filialei Județene Sibiu „Gl. Ilie Șteflea” a ANCMRR au participat la prima ședință săptămânală din acest an calendaristic, care s-a ținut la Cercul Militar Sibiu.

Col. (rtr) Ioan Părean, președintele filialei, după salutul de An Nou adresat participanților, a făcut un scurt bilanț al activităților desfășurate în anul precedent și o sumară enumerare a principalelor activități ce se vor desfășura în anul 2019.

Cu prilejul apropiatei aniversări a zilei de naștere a Luceafărului poeziei românești, Mihai Eminescu, prof. Vasile Rusu, membru susținător al filialei, dascăl care de-a lungul anilor a scris numeroase cărți despre poetul nostru național, a ținut o doctă conferință despre viața și opera poetului.

Apoi, s-a participat la tradiționala sărbătorire a „Sfinților de Iarnă – Ștefan, Vasile și Ioan”. Purtătorii acestor nume, care din „cauza vacanței de iarnă (20 dec.-8 ian)” nu și-au putut sărbători cu camarazii lor onomastica, ca în fiecare an, împreună cu invitații fiecăruia au participat la o masă comună la restaurantul „Panoramic” (din Sibiu).

Începutul de an a fost corespunzător. Sperăm într-un an mai bun.

Col. (rtr) Ioan Părean

Previous Article
Next Article