Filiala Județeană Sibiu „Gl. Ilie Șteflea”

Din activitatea filialei sibiene

 Joi, 18 octombrie a.c., ca în fiecare an începând din luna octombrie 1998, membrii Filialei Județene Sibiu „Gl. Ilie Șteflea” a ANCMRR au participat la ceremonia de pomenire a colegilor noștri trecuți la cele veșnice.

Parastasul pentru cei plecați dintre noi s-a desfășurat la Biserica dintre Brazi (edificată în secolul al XVIII-lea) din municipiul Sibiu, adevărat Panteon al marilor bărbați ai neamului românesc din Transilvania. Acolo își dorm somnul de veci: Alexandru Vaida Voevod, Ioan Rațiu, George Barițiu, Alexandru Papiu Ilarian, Alexandru Sterca Șuluțiu și, nu în ultimul rând Colonelul-baron David Urs de Margina, eroul de la Lissa, decorat cu cel mai înalt ordin al Imperiului (ordinul militar „Maria Thereza”).

Serviciul religios a fost prestat de către preoții: dr. Călin Sămărghițan, preot paroh, fost preot militar și Florin Pavel, preotul militar al garnizoanei Sibiu.

Au participat peste o sută de membri ai filialei sibiene, precum și văduvele și urmașii celor decedați. Această slujbă de pomenire o desfășurăm în fiecare an, în ziua de joi, care precede Ziua Armatei României.

Dumnezeu să-i ierte și să-i primească în garnizoana Cerului pe toți colegii noștri, care au luat calea Eternității ! Indiferent din ce filială au fost.

A consemnat, col. (rtr) Ioan Părean

Explicația fotografiilor:

  1. Biserica dintre Brazi din Sibiu;

2-7. Aspecte din desfășurarea ceremonialului de pomenire;

  1. Mormântul Colonelului-baron David Urs de Margina (1816-1897);
  2. Monumentele funerare ale lui Al. Papiu Ilarian și Al. Vaida Voevod (dreapta);

Previous Article
Next Article