Filiala Județeană Sibiu „Gl. Ilie Șteflea”

Din activitatea filialei sibiene

 Joi, 17 mai 2018, la ședința săptămânală a Filialei Județene Sibiu „Gl. Ilie Șteflea” a ANCMRR, membrii participanți au asistat la o expunere cu tema: Ziua Eroilor și Înălțarea Domnului, zi cu semnificație deosebită între sărbătorile anului.

După prezentarea ordinii de zi și a listei colegilor aniversați în săptămâna care urmează de către Col (rtr) Ion–Jean Petrescu, vicepreședinte al filialei, președintele rezerviștilor sibieni, Col. (rtr) Ioan Părean, a prezentat principalele repere din recenta excursie (11-14 mai), a vorbit despre organizarea sărbătoririi Zilei Eroilor de către Garnizoana Sibiu și a invitat participanții la ședință să ia parte la ceremonialul care se va desfășura la Cimitirul Eroilor din Pădurea Dumbrava Sibiului.

Invitatul filialei din această săptămână a fost Col.(rtr) dr. Benoni Sfârlog președintele Filialei Județene Sibiu Cultul Eroilor „Regina Maria”, care a vorbit despre semnificația și importanța acestei zile.

La ora 12.00, conducerea filialei împreună cu o parte dintre participanții la ședință au luat parte la festivitățile organizate în Cimitirul Eroilor din Sibiu.

  1. (rtr) Ion-Jean Petrescu-citește lista aniversaților din săptămâna care urmează;
  2. (rtr) Ioan Părean, face o prezentare video;
  3. (rtr) dr. Benoni Sfârlog vorbește despre Ziua Eroilor;
  4. Conducerea filialei împreună cu oficialitățile județului Sibiu;
  5. Aspect din timpul ceremonialului religios;
  6. Primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor, depune o coroană de flori la Obeliscul Eroilor;
  7. Reprezentanții Garnizoanei Sibiu depun flori pentru Eroii Neamului;
  8. Rezerviști sibieni după încheierea festivitățior;
  9. Defilarea Gărzii de Onoare;

Col.(rtr) Ioan Părean

Previous Article
Next Article