Filiala Județeană Sibiu „Gl. Ilie Șteflea”

Din activitatea filialei sibiene.

În ziua de 28 martie 2016, în sala festivă a Bibliotecii Județene ASTRA din Sibiu, a avut loc simpozionul cu tema: Contextul istoric al Marii Uniri de la 1918. Acest eveniment a fost organizat de către: Biblioteca Judeteană ASTRA, Arhivele Naționale Sibiu, Societatea Cultural-Patriotică „Avram Iancu” din Sibiu și Filiala Județeană Sibiu „Gl. Ilie Șteflea”. Au prezentat expuneri: profesori universitari sibieni și din județul Alba, precum și alte personalități marcante ale Sibiului contemporan. Din partea filialei sibiene a vorbit d-nul Col. (rtr) dr. Alexandru Baboș, prim-vicepreședintele filialei, care a prezentat lucrarea: Contribuția Armatei la apărarea Marii Uniri. Au participat numeroși membri ai filialei, inclusiv președintele și vicepreședinții acestora.

În 29 martie, cu ocazia ședinței săptămânale, ca în fiecare zi de joi, între orele 10.00-11.30, la Cercul Militar Sibiu a avut loc conferința cu tema: 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România. Au prezentat expuneri pe această temă: directorul Arhivelor Naționale – filiala Sibiu, prof. dr. Alexiu Tatu și colegul nostru, Col (rtr) dr. Alexandru Baboș.

La încheierea ședinței, președintele filialei a transmis, celor prezenți și familiilor acestora, urări de sărbători fericite. Următoarea ședință va avea loc în 12 aprilie.

A consemnat, Col. (rtr) Ioan Parean

1 și 3 Col. (rtr) dr. Alexandru Baboș, vorbind la cele 2 simpozioane;

  1. Prof. dr. Alexiu Tatu – vorbind despre Unirea Basarabiei cu Romania;
  2. Conducerea filialei sibiene;
  3. Felicitare de Paști, din partea președintelui filialei;

Previous Article
Next Article