Filiala Județeană Hundoara ,,Sarmizegetusa”

                                     Eveniment omagial

        În data de 25 mai 2022 a avut loc cea de-a IV-a ediție a cooperării dintre structura asociativă a rezerviștilor hunedoreni și clerul Episcopiei Devei și Hunedoarei intitulată „Biserica și Armata – demersuri frățești pe pământ hunedorean”.
        Evenimentul s-a desfășurat la Monumentul Eroilor din incinta Episcopiei Devei și Hunedoarei în prezența PREASFINȚIEI SALE NESTOR și a Prefectului județului Hunedoara, domnul Călin Petre Marian. Cu acest prilej s-a desfășurat un ceremonial de depuneri de coroane și a fost oficiată o slujbă de pomenire a Eroilor Neamului Românesc și pentru cadrele militare în rezervă și în retragere din județul Hunedoara, trecute la cele veșnice.
        O delegație a cadrelor  Filialei Județene Hunedoara “SARMIZEGETUSA” și delegația ANCMRR Filiala Județeană “ȚEBEA” a M.A.I. au depus o coroană de flori la Monumentul Eroilor.  Coroane și jerbe de flori au mai fost depuse de către delegația care a reprezentat  Asociația Națională Cultul Eroilor și cea a Asociației  Veteranilor de Război, filiala județului Hunedoara.
        După ceremonial  activitatea s-a mutat în interiorul Catedralei unde s-a ținut o scurtă slujbă pentru colegii din cadrul filialelor. În continuare, Președintele Filialei col.(rtr) Constantinescu Mircea a rostit un scurt cuvânt de mulțumire, făcând referire și la Ziua Eroilor și Ziua Rezervistului. Acesta a înmânat plachetă și o diplomă prin care s-au conferit titlul de „Membru de onoare” al Filialei Județului Hunedoara ,, SARMIZEGETUSA” a ANCMRR ,,A.I Cuza”  Preasfințitului episcop Nestor precum și Prefectului județului. Totodată, s-au înmânat insigne cu sigla filialei fiecărui participant la eveniment.
    A relatat, col.(rtr) Mircea CONSTANTINESCU

Previous Article
Next Article