Filiala Județeană Argeș „POSADA”

26 mai 2022 – Cercul Militar Curtea de Argeș, Troița Vânătorilor de Munte. În fiecare an la data de 31 Cireșar, rezerviștii militari prăznuiesc Ziua Rezervistului Militar și Ziua A.N.C.M.R.R.
           Cu acest prilej Filiala Județeană Argeș „POSADA” cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic Argeșeanul, Arhiepiscop al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului a organizat săvârșirea unui Trisaghion – slujbă de pomenire pentru colegii rezerviști adormiți în Domnul.
           La această activitate pe lângă membrii filialei au participat membrii familiilor colegilor trecuți în eternitate, oficialități – primarul, viceprimarul Municipiului Curtea de Argeș, managerul Intreprinderii Argcoms Curtea de Argeș, profesori, doctori ș.a.
           După primirea oficialităților, trecerea, salutul drapelului și Gărzii de Onoare s-a intonat Imnul Național. Apoi a început slujba de pomenire a colegilor rezerviști trecuți în eternitate.
            Festivitatea a continuat cu alocuțiuni din partea invitaților la această manifestare. Au luat cuvântul: preotul consilier Andrei MICHAI care a prezentat Mesajul Arhieresc cu prilejul Zilei Ostașului Rezervist Român. Apoi a luat cuvântul primarul municipiului Curtea de Argeș, domnul ing. Constantin PANȚURESCU. A urmat Comandantul B.33 V.M. „Posada” Curtea de Argeș, domnul lt.col. Costinel POPA care a adresat urări de sănătate și recunoștință pentru camarazii rezerviști militari. Președintele Filialei Județene Argeș „POSADA”, col. (rtr.) Laurențiu DOMNIȘORU în semn de respect și recunoștință a înmânat câte o anforă și o plachetă omagială Arhiepiscopului Argeșului și Muscelului și primarului municipiului Curtea de Argeș.
        A fost conferită Medalia Creștin Ortodoxă a Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, „ SFÂNTUL NEAGOE VODĂ BASARAB”, ca semn al prețuirii și binecuvântării Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, pentru dragostea, vrednicia și ajutorul arătate Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului de-a lungul vremii, Domnului colonel Laurențiu Domnișoru – Președintele Filialei Județene Argeș „POSADA”.
           Primarul Municipiului Curtea de Argeș a înmânat cu ocazia Zilei Rezervistului Militar, în semn de apreciere și recunoștință pentru serviciul în slujba comunității, a onoarei, patriotismului și demnității personale, DIPLOME DE EXCELENȚĂ, unor membrii ai Filialei Județene Argeș „POSADA” a A.N.C.M.R.R.  Apoi s-au depus coroane de flori la Troița Vănătorilor de Munte, în memoria rezerviștilor militari trecuți în eternitate.
         Vă prezentăm imagini de la acest eveniment.
Președintele Filialei Județene Argeș „POSADA” a A.N.C.M.R.R.
Colonel ( rtr,) Laurențiu DOMNIȘORU

Previous Article
Next Article