Filiala Județeană Gorj ,,General Ioan CULCER” a ANCMRR ,,A.I.Cuza”

Manifestări dedicate Micii Uniri, la Târgu Jiu

La Târgu Jiu, manifestările dedicate Unirii de la 1859 au debutat în Piața Prefecturii cu un ceremonial militar și religios.

Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere ,,AIexandru Ioan Cuza”- Filiala Județeană Gorj ,,General Ioan CULCER”  a fost reprezentată de către președintele filialei județene, dl.gl.bg (rtr.) Ion Bărbulescu însoțit de o delegație  compusă din reprezentanți ai conducerii filialei, rezerviști și membrii de familie ai acestora.

Prefectul județului, subprefectul, primarul municipiului, cei doi viceprimari, senatori și deputați de Gorj, alături de șefi de instituții, lideri politici, cadre militare și aproape 400 de târgujieni au participat la manifestări.

Serviciul religios a fost oficiat de preotul  garnizoanei, Constantin Măgdoiu.

Momentul evocator a fost susținut de profesorul Gheorghe Nichifor, vicepreședinte al Consiliului Județean, iar artiști ai Teatrului Dramatic ,,Elvira Godeanu” au asigurat punerea în scenă a spectacolului omagial dedicat acestui eveniment. Festivitățile s-au încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare.

Col.(r) Emanuel BĂRBULESCU

 

Previous Article
Next Article