Filiala Județeană Gorj „General Ioan Culcer‟

ZIUA REZERVISTULUI MILITAR ȘI ZIUA ANCMRR

ÎMPLINIREA A 30 DE ANI DE LA ÎNFIINȚAREA FILIALEI JUDEȚENE GORJ „General Ioan Culcer

Luni, 31 mai 2021, la Târgu-Jiu, s-a omagiat Ziua Rezervistului Militar, cu respectarea măsurilor sanitare impuse de pandemia SARS-COV 2. Filiala Gorj „General Ioan Culcer‟ a A.N.C.M.R.R. a organizat o serie de activități. Astfel, începând cu ora 10.00, la Biserica Adormirea Maicii Domnului și Sfinții Martiri Brâncoveni, a avut loc o slujbă de pomenire și comemorare pentru camarazii decedați.

Începând cu ora 11.30, rezerviștii filialei județene se vor reîntâlni la Cercul Militar, de această dată în prezența oficialităților militare ale Garnizoanei Târgu Jiu, ale reprezentanților autorităților județene și locale pentru a omagia Ziua Rezervistului Militar și sărbătorirea a 30 de ani de la înființarea filialei județene ANCMRR Gorj.

Pentru că rezerviștii militari sunt promotori ai valorilor naționale, un punct distinct din programul activităților derulate l-a constituit omagierea bicentenarului Revoluției de la 1821 și a eroului național Tudor Vladimirescu. Pentru aceasta, rezerviștii gorjeni au pregătit o expunere cu prezentarea principalelor evenimente ale revoluție însoțită de o galerie ilustrată.
Expunerea evenimentelor menționate a fost făcută de către președintele filialei județene ANCMRR Gorj, col.(r) Emanuel BĂRBULESCU, col.(r) Eugen SIMESCU, col.(rtr) Ion NIMARĂ, lt-col.(r) Severius CALOTĂ. Alocuțiuni despre eveniment și activitățile rezerviștilor gorjeni au fost rostite de comandantul Garnizoanei Târgu Jiu, col. Gheorghe ANDRONESCU, lt-col. Eduard DINUȚĂ – comandantul CMJ Gorj, gl.bg.(rtr) Ion BĂRBULESCU – Președintele de Onoare al Filialei Județene Gorj ANCMRR „General Ioan Culcer‟.

A fost citit mesajul de felicitare primit cu ocazia Zilei Rezervistului și cel de împlinire a 30 de ani de la înființarea Filialei Gorj „General Ioan Culcer‟, primite din partea conducerii ANCMRR „Alexandru Ioan Cuza‟: 

„Stimaţi membri ai Biroului Permanent Central, Domnilor Preşedinţi, Stimaţi membri, Data de 31 Mai a fiecărui an ne oferă plăcutul prilej de a sărbătorii Ziua Rezervistului Militar, dar și Ziua Asociației Naționale a Cadrelor Militare în rezervă și Retragere „Alexandru Ioan Cuza”.
Mă simt extrem de onorat să vă adresez cele mai sincere felicitări şi urări de succes cu ocazia acestor sărbători. Sunt sărbători cu profunde semnificaţii pentru cadrele militare în rezervă sau în retragere, dar nu numai, moment de apreciere a activităţii desfăşurate, în toată această perioadă, pentru cultivarea şi păstrarea tradiţiilor oştirii române şi cinstirea eroilor neamului, pentru apărarea drepturilor şi intereselor legitime ale membrilor, ale tuturor rezerviştilor militari şi ale familiilor acestora.  
ANCMRR reprezintă o structură asociativă viabilă care, prin promovarea celor mai autentice valori, reuşeşte să sporească tăria şi eficienţa activităţilor pe care le desfăşoară, conlucrând în acest sens, prin intermediul Acordului – Cadru şi al Forumului, cu celelalte structuri asociative din Sistemul Naţional de Apărare, Ordine Publică şi Securitate Naţională, atât la nivel central, cât şi în teritoriu.
Renunţând la „promisiuni” şi cu sentimentul amar al neîmplinirilor acestor ani greu încercați, fidel neamului și țării și în spiritul valorilor devizei:
PATRIE-ONOARE-DEMNITATE
Vă asigur stimaţi ofiţeri, maiştri militari şi subofiţeri în rezervă sau în retragere, de întregul meu respect şi vă urez sănătate, noroc, prosperitate şi viaţă frumoasă alături de cei dragi! FELICITĂRI tuturor membrilor Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere „Alexandru  Ioan Cuza” cu ocazia Zilei Rezervistului Militar și a Zilei Asociației!
LA MULŢI ANI !
Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în
Rezervă şi în Retragere „Alexandru Ioan Cuza”
General locotenent (rtr.) Neculai BĂHNĂREANU”

De asemenea,  au fost citite mesajele conducerii Filialei Gorj a A.N.C.M.R.R.: 

„La ceas aniversar, vă adresăm salutul nostru  camaraderesc și vă dorim dumneavoastră și celor dragi, sănătate, împliniri, prosperitate și o viață frumoasă alături de familiile dumneavoastră. La mulți ani si o colaborare rodnică în spiritul promovării idealurilor și apărării valorilor cuprinse în deviza:
„PATRIE, ONOARE, DEMNITATE‟.
Colonel (r) Emanuel BĂRBULESCU,
Președintele Filialei Județene Gorj „General Ioan Culcer
 membrii Biroului Permanent și Comitetul filialei.

„Astăzi, cu ocazia sărbătoririi Zilei Rezervistului Militar, vă urez un sincer și călduros La mulți ani, și vă doresc să aveți un parcurs plin de realizări, multă sănătate, fericire, prosperitate și împlinirea tuturor aspirațiilor ‟.
General de Brigadă (rtr) Ion BĂRBULESCU,
Președinte de Onoare al Filialei Județene Gorj „General Ioan Culcer

Activitatea filialei gorjene este cunoscută în țară, iar conducerea și membrii acesteia sunt apreciați de către conducerea aparatului central al ANCMRR, conducerea MApN și cele ale categoriilor de forțe. La nivel local, membrii filialei se bucură de prestigiu și de aprecierea unanimă a autorităților locale, motive pentru care la manifestare au fost prezenți dl. Subprefect Marcel Iacobescu – din partea Instituției Prefectului Gorj și dl.col.(r) Constantin Semen – consilier municipal, reprezentantul Primăriei Municipiului Tg Jiu. Participanții la eveniment au primit Diplome aniversare, seniorii au primit Diplome de onoare, iar General de Brigadă (rtr) Ion BĂRBULESCU a primit Placheta de Președinte de Onoare al Filialei Județene Gorj „General Ioan Culcer‟.

Previous Article
Next Article