Filiala Județeană Gorj

La Târgu Jiu, Ziua Fortelor Trestre a fost sărbătorita cu solemnitate
      Ziua Forțelor Terestre a fost sărbătorită cu solemnitate la Cimitirul Internațional al Eroilor din Târgu Jiu, în prezența prefectului Virgil Drăgușin, reprezentantul Guvernului în teritoriu, alături de reprezentanți ai Consiliului Județean Gorj și ai Primăriei municipiului Târgu-Jiu.
       Au participat militari din Batalionul 24 Infanterie și rezerviști ai Filialei Gorj „Gl. Ioan Culcer” a Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere.
         Evenimentul a debutat cu un ceremonial religios, săvârșit de un sobor de preoți, Forțele Terestre avându-l ca patron spiritual pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință.
Prefectul județului Gorj, a transmis un mesaj cu ocazia acestei zile semnificative pentru militarii români. Doamna locotenent-colonel Raluca Popescu, comandantul Batalionului 24 Infanterie Târgu Jiu, a dat citire mesajului șefului Statului Major al Forțelor Terestre.
         A urmat depunerea de coroane la Cimitirul Eroilor și defilarea gărzii de onoare, marcându-se, astfel, respectul și recunoștința față de sacrificiul și curajul militarilor români.

Previous Article
Next Article