Filiala Județeană Gorj

Duplex educational- educatie juridica si traditii militare nationale
       Pe 22.04.2024, în baza parteneriatelor încheiate, Filiala Gorj „General Ioan Culcer” a Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere „Alexandru Ioan Cuza”, împreună cu Asociația Arca Lex, au desfășurat un set de activități de educație non-formală la Școala Gimnazială Godinești și la Liceul Tehnologic Tismana (care include și Școala Gimnazială Pocruia), din județul Gorj.
         Activitățile au constat în amenajarea unor expoziții circumscrise educației pentru mediu și educației juridice, precum și într-o prezentare în format power-point, care a avut ca obiectiv să ofere elevilor cunoștințe de bază despre ce înseamnă legea și statul de drept, promovarea responsabilității sociale și civice, respectiv dezvoltarea unei atitudini pozitive față de lege, creșterea încrederii în instituțiile de aplicare a legii și încurajarea implicării active în problemele sociale și comunitare.
        Și, pentru că pe 23 aprilie se sărbătorește Sfântul Gheorghe – Purtătorul de biruință, care este și patronul spiritual al Forțelor Terestre, dl.colonel (r) Emanuel Bărbulescu, președintele Filialei Gorj – „Grl. Ioan Culcer” a ANCMRR, a vorbit elevilor despre semnificația acestei zile.
          Conducerea Liceului Tehnologic Tismana a exprimat deschiderea pentru continuarea colaborării, prin organizarea și a altor activități, atât de educație civică și de ordin cultural-istoric, cât și de prezentare a oportunităților carierei militare pentru elevii de an terminal.

Previous Article
Next Article