Filiala Judeţeană GALAŢI ,,General EREMIA GRIGORESCU’’

DUBLĂ SĂRBĂTOARE LA GALAŢI

In weekend-ul prelungit 28.11-01.12 2015, galatenii s-au bucurat de o dubla sarbatoare-Serbarile anuale ale orasului si Ziua Nationala.  Serbarile Galatiului 2015 s-au sarbatorit in perioada 27 – 30.11.2015, sub patronajul primariei municipale. Manifestarile au inceput din dupa amiaza zilei de vineri 27.11, prin deschiderea oficiala a “Targului de Sfantul Andrei”, ed.a 15-a si prezentarea produselor la standuri.

Mii de oameni printe care si multi camarazi ai Filialei noastre impreuna cu membrii de familie, au iesit din casa si au petrecut de zilele orasului, fiind indemnati la joc si voie buna de formatii, trupe si artisti consacrati: PROVONCIALII, BERE GRATIS, LIGIA BAND, BAMBI, Ansamblul “Doina Covurluilui”, Fanfara “Valurile Dunarii”, Margareta Clipa, Pepe, Alessia, Andreea Balan, Ionut Fulea, Gheprghe Rosoga, s.a.

Anul acesta pe 30 noiembrie a fost sarbatorit pentru a 23-a oara ,Sfantul Andrei -patronul spiritual al Galatiului si Romaniei, de numele sau se leaga inceputurile misiunii crestine in zona Dunarii de Jos, fapt ce coincide cu insasi formarea poporului, limbii,, culturii si spiritualitatii romanesti. Credinciosii au putut participa luni dimineata la Sfanta liturghie oficiata de un sobor de preoti la catedrala arhiepiscopala.

Prefectura si Garnizoana Galati au organizat ceremoniile dedicate Zilei Nationale a Romaniei -1 Decembrie 2015, un prilej aparte de a rememora  jertfele inaintasilor care au luptat pentru unitatea natiunii si un moment de sarbatoare pentru romanii de pretutindeni.

Maifestarile au inceput la ora 10.00, cu Te Deum in Catedrala Arhiepiscopala, iar la ora 11.00 s-a desfasurat ceremonialul militar si religios  la care Filiala Galati/ANCMRR, a depus o coroana de flori la Mausoleul Eroilor din Cimitirul Eternitatea.

De la ora 13.00, pe esplanade Prefecturiui, s-a desfasurart ceremonialul ce a cuprins exercitii demonstrative de interventie in situatii speciale si parada militara si a mijloacelor de interventie.

Seara, intre orele 18.00-19.00, s-a desfasurat defilarea cu torte pe un traseu din centrul orasului. Dupa 4 zile de relaxare si voie buna ,galatenii au ramas cu multe amintiri placute, iar membrii filialei care au participat la evenimente, s-au ,,antrenat,, pentru sărbătorile de sfârşit de an – Crăciunul şi Anul Nou.

Purtător de cuvânt //Col. (r) Mirel Băbeanu//

IMG_0676 IMG_0678 IMG_0679 IMG_0682 IMG_0686

 

Previous Article
Next Article