Filiala Judeţeană GALAŢI ,,General EREMIA GRIGORESCU’’

Ca in fiecare an sarbatoarea Sf Andrei,ocrotitorul Romaniei ,dar si patron spiritual al orasului, a declansat programul de activitati organizat de Primaria municipala pentru “Sarbatorile Galatiului”( in perioada 30.11-03 12 2017). Manifestarile au inceput din dupa amiaza zilei de vineri 29.11, prin deschiderea oficiala a “Targului de Sfantul Andrei”, ed.a 17-a si prezentarea produselor la standuri.

Multi  galateni , printe care si camarazi ai Filialei noastre impreuna cu membrii de familie, au iesit din casa si au petrecut de zilele orasului, fiind indemnati la joc si voie buna de formatii, trupe si artisti consacrati: PROVONCIALII, BERE GRATIS, LIGIA BAND, BAMBI, Ansamblul “Doina Covurluilui”, Fanfara “Valurile Dunarii”.

Prefectura si Garnizoana au organizat ceremoniile  dedicate sarbatoririi Zilei Nationale-1 Decembrie 2017-un prilej de rememorare a jertfei inaintasilor care au realizat Marea Unire,dar totodata si un moment de sarbatoare pentru romanii de pretutindeni. Manifestarile au inceput la ora 10.00 cu un Te-Deum la Catedrala Arhiepiscopala, iar intre orele 11.00-12.00,la Mausoleul Eroilor din cimitirul “Eternitatea” s-au depus coroane de flori.

Partea a doua a ceremonialului s-a desfasurat pe esplanada Prefecturii intre orele 13.00-14.00 .Prefectul,a prezentat mesajele primului ministru si al ministrului de interne referitoare la semnificatia marii sarbatori.  In continuare,o eleva de la Liceul de arta Galati ,ne-a incantat cu  cateva cantece patriotice,micuta artista fiind “  “rasplatita”cu ropote de aplauze.

Actorul Vlad Vasiliu,de la Teatrul Dramatic,in rolul regelui Ferdinand,a prezentat Proclamatia acestuia catre ostasi din anul 1917.

A urmat un scurt concert prezentat de fanfara “Valurile Dunarii”,timp in care efectivele si tehnica prezente au ocupat dispozitivul pentru defilare( miliari  si tehnica de lupta din unitatile apartinand structurilor  locale din MApN,MAI,SRI.  Parada militara si onorul fanfarei( moment indelung aplaudate de galatenii prezenti in numar mare,  au incheiat manifestarile dedicate Zilei Nationale;sarbatorile orasului continua insa pana duminica seara,3 decembrie a.c.

Gl.bg(r) Antohe C-tin

 

Previous Article
Next Article