Filiala Județeană Galați a ANCMRR ,,A.I.Cuza”

Vineri, 29 noiembrie 2019, Filiala locală a Cultului Eroilor Galați în colaborare cu filiala noastră, a organizat evocarea istorică cu tema: ,,România după Marea Unire de la 1918” la care au participat membri ai celor două filiale și alte persoane interesate de subiect. Au fost prezentate mai multe materiale care au abordat aspecte inedite ale integrării celor 3 provincii aduse la patria mamă, tratatele de pace din 1920 și consecințele acestora asupra României, interviul dat Agerpres în 2018 de către istoricul Ion Scurtu, care demontează mistificările propagandei comuniste de la noi precum și a celei sovietice, rusești (actuale) și maghiare despre eveniment, prin prisma adevărului istoric.

Duminică, 1 Decembrie, un număr însemnat de memri ai filialei au participat la ceremonialul militar-religios organizat de garnizoană și prefectură, cu prilejul sărbătoririi Zilei Naționale ce s-a desfășurat în patru etape distincte. Începând cu ora 12.30, la Cimitirul Eternitatea s-au depus coroane de flori la Monumentul Eroilor, apoi în zona  esplanadei de la  complexul ,,Potcoava de Aur” s-a desfășurat parada militară. După primirea oficialităților s-a intonat Imnul Național și în continuare s-a asistat la un moment folcloric prezentat de Ansamblul ,,Colindătorii” al Cercului Miltar Galați, timp în care s-a ocupat dispozitivul de defilare. Au defilat detașamente de militari ale batalioanelor de infanterie, tancuri, jandarmi, I.S.U, poliției locale. Parada s-a încheiat cu defilarea mijloacelor tehnice de luptă ale Armatei, M.A.I, SRI și poliției locale. La ora 18.00 pe un itinerariu cunoscut de gălățeni s-a desfășurat retragerea cu torțe de către militari ai B.284 Tc ,,Cuza Vodă“

Parada militară poate fi vizionată aici: https://www.youtube.com/watch?v=LF2L3B54FUE

Manifestările s-au încheiat  cu vizionarea la Teatrul dramatic ,,Fani Tardini” Galați a documentarului ,,La vatră“, regizat de Victor Mihăilescu și produs de KINELINK  în inițiativa B.300 Mc ,,Sf. Andrei”, cu sprijinul Colegiului Național ,,Mihail Kog[lniceanu.” Intrarea  a fost liberă pentru public.

LA MULȚI ANI ROMÂNIA,LA MULȚI ANI ROMÂNI!

Gl.bg(rtr) C-tin Antohe

Previous Article
Next Article