Filiala Județeană Galați a ANCMRR ,,A.I.Cuza”

Vineri,06 septembrie a.c, în Galaţi, pe faleza superioară a Dunării (în perimetrul delimitat de Biserica Precista  şi  hotel Vega), s-a desfăşurat ceremonialul militar-religios de repatriere din T.O  Afganistan a militarilor B.300 Protecţia Forţei Galaţi. La eveniment au participat: Şeful SMFT, Şeful SMM, Locţiitorul CFÎ, Locţiitorul Cdt D.2 Infanterie Buzău, Cdt Bg.282 I.Mc. Focşani, reprezentantul guvernului, reprezentanţi ai administraţiei locale şi mulţi cetăţeni, iar din partea filialei noastre un grup de membri însoţiţi de familii .

Ne-a bucurat mult prezenţa la eveniment  a domnilor gl.lt.(r) Neculai BĂHNĂREANU, președintele ANCMRR ,,A.I.Cuza” şi Virgil BĂLĂCEANU, primvicepreședinte, care au onorat invitaţia comenzii unităţii. După primirea onorului de către Şeful SMFT s-a intonat Imnul de stat și s-au trecut în revistă efectivele unităţii. A urmat executarea Apelului solemn şi desfăşurarea serviciului religios de către Arhiepiscopul  ,,Dunării de Jos” împreună cu un sobor de preoţi.

Comandantul batalionului, lt.col Ilie Melinte şi Şeful SMFT gl.mr Dorin BLAIU, au prezentat scurte alocuţiuni cu privire la misiunea încheiată în bune condiţii. În continuare, Şeful SMFT, în baza Decretului Prezidenţial, a decorat Drapelul de luptă al unităţii cu ,,Virtutea Militară” în grad de ,,Comandor” cu însemn de război pentru militari. Au fost avansaţi înainte de termen  în gradul următor, doi locoteneţi şi un plutonier major, iar un număr de 33 de militari, inclusiv Comandantului de  batalion, au primit  diverse decoraţii şi distincţii. Ceremonialul s-a încheiat cu defilarea unităţii.

Batalionul este la a 4-a misiune în Afganistan, unde a executat misiuni specifice pentru securizarea aeroportului Kandahar şi a personalului dislocat în această bază militară.

La unison, participanţii au apreciat modul de desfăşurare a ceremonialului. Domnii generali (r) Băhnăreanu şi Bălăceanu au adresat felicitări şi s-au fotografiat cu comandantul batalionului. Filiala Galaţi a ANCMRR ,,A.I.Cuza”  felicită unitatea pentru misiunea îndeplinită cu succes şi urează militarilor acesteia multă spănătate şi succes în continuare în pregătirea pentru luptă!

Gl.bg(rtr) Antohe C-tin

Previous Article
Next Article