Filiala Județeană Galați a ANCMRR

ACȚIUNE DE PROTEST CU 100 PENSIONARI MLITARI

ŞI POLIȚIŞTI LA GALAȚI

        În organizarea Filialei Județene Galați a Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervã şi în Retragere ”Al. I. Cuza”, astãzi 14.01.2021 de la orele 11.00 a avut loc un protest public împotriva mäsurilor financiare dispuse de guvern la început de an. La acțiune au mai participat reprezentanți de la ANCMRR – MAI, sindicatelor polițiştilor SNPPC şi Europol, LADPM şi sindicatul funcționarilor din penitenciare.

        Principalele revendicãri s-au exprimat public şi au fost predate cu explicații prefectului, pentru a fi transmise guvernului. Acestea se referã la anularea înghețãrii salariilor şi soldelor cadrelor active din poliție, poliție de frontierã, armatã, jandarmi, pompieri, penitenciare, acordarea unor sporuri similar altor profesii implicate direct în combaterea epidemiei de coronavirus, indexarea pensiilor militare cu inflația din 2019 de 3,8%, actualizarea acestora cu creşterile salariului minim brut pe economie, finalizarea modificãrilor la legea pensiilor militare nr. 223/ 2015 cu propunerile structurilor asociative din MApN şi MAI la Camera Deputaților.

        A fost combătută minciuna politicienilor și mass-media difuzată din neștiință sau intenționat românilor, că militarii și polițiștii nu contribuie pentru pensii. Adevărul este prevăzut în art. 3 și 31 din Legea nr. 223/ 2015, care stabilește contribuția individuală de asigurări sociale de 25% și impozitul pe venit, ca la civili. Numai că acestea sunt virate la bugetul de stat, de unde se întoarce plata acestor pensii militare și nu la fondul public de pensii din Bugetul de asigurări sociale.

       Cei 100 de participanți au scandat lozinci în sprijinul revendicãrilor şi au anunțat continuarea protestelor pe 24 ianuarie la Bucureşti, apoi pe 03 şi 22 februarie la Galați, sperându-se ca presiunea din toatã țara sã oblige guvernanții la ascultarea şi soluționarea revendicãrilor.

        Protestul s-a desfãşurat civilizat şi cu respectarea mãsurilor sanitare, sub supravegherea jandarmilor şi cu prezența organelor de presã locale sau naționale.

MULȚUMIM PARTICIPANȚILOR şi colegilor care au ajutat!!

Presa locală a prezentat pe larg protestul nostru

Purtător de cuvânt, Cdor.(r) C-tin Asofronie

Previous Article
Next Article