Filiala Judeţeană DĂMBOVIŢA ,,Colonel BĂLTĂREŢU DUMITRU’’

        Ziua Artileriștilor și Rachetiștilor Antiaerieni este marcată la data de 19 septembrie, dată la care, în anul 1916, în timpul executării manevrei de la Flămânda de către Armata a-3-a, a fost doborât primul avion inamic de către o baterie de tunuri antiaeriene.
       Este o tradiție de peste douăzeci de ani, ca în preajma acestei zile, la Târgovişte să aibă loc Întâlnirea Artileriștilor și Rachetiștilor Antiaerieni care au făcut parte din unitățile militare de specialitate din Târgoviște, Divizionul 57 Artilerie Antiaerienă și Regimentul 47 Artilerie Antiaerienă. 
         În acest an întâlnirea a avut loc la Cercul Militar din Târgoviște, pe data de 17 septembrie  unde au fost transmise mesaje și gânduri de către comandantul Garnizoanei Târgoviște – dl.col.ing. Cristian Biță, dl.col.(r.) Valentin Sandu președinte al Filialei Județene Dâmbovița ,,Colonel Băltăreţu  Dumitru’’ a ANCMRR „Alexandru Ioan Cuza” și de foștii comandanți ai structurilor de Armă aflați în sală. 
A urmat o slujbă de pomenire a celor plecați dintre noi la Oastea din Ceruri, la Sfânta Mănăstire Stelea și o vizită la Muzeul acestei frumoase Mănăstiri.
Seara, într-o atmosferă plăcută, au fost depănate amintiri la masa festivă organizată la un local din Târgoviște.
Mulțumim pentru prezență celor peste 60 de camarazii activi în rezervă și în retragere care au reușit să ajungă la această manifestare și  domnului plt.adj.p.(r.) Robu Adrian pentru frumoasele fotografii. 

Previous Article
Next Article