Filiala Judeţeană DÂMBOVIŢA „Col. BĂLTĂREŢU DUMITRU”

Dragi Camarazi.

Joi 5 martie s-a desfăşurat Adunarea Generală a Filialei Judeţene Dâmboviţa ” Colonel Dumitru Băltăreţu” a Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere. Activitatea a avut loc în Sala Oglinzilor a Cercului  Militar din Târgovişte.

La  acest bilanţ al activitaţilor din anul 2019, au participat un numar important de  membri din  filiala  noastră, reprezentanţi ai ANCMRR ” Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti, Preşedinţi ai Filialelor Asociaţiilor de Militari din Judeţul Dâmboviţa, Comandantul C.M.J  Dâmboviţa domnul locotenent-colonel Niţă Marius şi reprezentantul Comandantului Garnizoanei, Şeful de Stat Major al Bazei 1 Logistică locotenent- colonel David Bogdan.
Ȋn deschiderea activităţii Domnul Tinel Mihai, a prezentat o frumoasă expoziţie de insigne, semne de armă, medalii, fotografii și documente militare care au stârnit un viu interes printre participanţi.

Din partea Asociaţiei Nationale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere au participat domnul colonel în retragere  Belgiu Nicolae, direcţional pentru filiala dâmboviţeană, domnul colonel în retragere Coasă Teodor secretarul comisiei de etică, şi  domnul colonel inginer în retragere Andrei Marin din departamentul comunicare.

Prezentarea documentelor analizei a fost facută de Preşedintele Filialei Judetene, colonelul în rezervă Sandu Valentin, materialele fiind prezentate şi pe slide-uri în care au fost aratate  numeroase imagini de la activităţile  organizate si desfasurate în decursul anului 2019.

Au participat Preşedintele Filialei Judeţene Dâmboviţa al Asociaţiei Veteranilor de Război, domnul  general  de brigadă în retragere Bădica Stan și Președintele Asociaţiei Cultul Eroilor Filiala Dâmboviţa, colonel în retragere Şerban Gheorghe care a înmânat reprezentanţilor ANCMRR „Alexandru Ioan Cuza” , Cronologia enciclopedică semnată de domnia sa „ Istoria Târgoviştei Militare”. Lucrarea a fost lansată cu ocazia zilei oraşului Târgovişte, la 8 septembrie 2019,  şi  semnată de profesorul doctor George Coandă  care a beneficiat de consilierea de specialitate a  domnului colonel  Gheorghe Şerban,  prezentând momentele militare definitorii ale istoriei militare a cetăţii noastre, cronologic, vizând epocile antică, medievală și modernă.

La finalizarea adunării, după aprobarea activităţilor desfășurate de către Comitetul Filialei și Biroul Permanent în anul 2019, prezentate în documentele supuse atenţiei membrilor în cadrul Adunării Generale, au facut o fotografie de grup pe treptele Cercului Militar din Târgoviște.

Vă prezentam câteva imagini surprinse de camaradul nostru plutonier adjutant principal în rezervă Robu Adrian.

 

Previous Article
Next Article