Filiala Judeţeană BRĂILA ,,MIHAI VITEAZUL’’

DE ZIUA EROILOR

– 18 mai 2015-

Pentru comerorarea eroilor patriei, în apropierea  “ZILEI  EROILOR”, Filiala Brăila a A.N.C.M.R.R., a organizat o manifestare cu tema “Să ne cunoaștem și să ne cinstim eroii” având ca scop principal de a înmâna DIPLOMA  DE EXCELENȚĂ a filialei noastre unor elevi de liceu cu rezultate deosebit de bune la disciplina istorie și care au obtinut medalii la diferite concursuri și olimpiade .

Pentru aceasta, la solicitarea conducerii filialei, cu sprijinul deosebit al Comanantului Brigazii 10 Geniu, domnul colonel Soare Gheorghe, pe platoul unității militare în care are reședința filiala noastră, s-a organizat o expoziție de ținute militare actuale, materiale și tehnică militară, astfel încât elevii au fost invitați să intre direct în contact cu exponatele.

În sala de spectacole a Cercului Militar Brăila s-a prezentarea filmul documentar “EROUL NECUNOSCUT”.

După intonarea Imnului de Stat au urmat expuneri succinte pe teme specifice ale  președinților filialelor județene a A.N.C.M.R.R, Veteranilor de război și Cultului eroilor, domnii: col Ion Dumitru –organizatorul manifestării, Gl. Bg. Sandu Temistocle  – care a prezentat participanților și trei poezii despre eroi și respectiv Lt. col. Teodorescu Ionel. Domnul col. Soare Gheorghe  a vorbit despre eroii actuali ai României iar profesoara de istorie Lica Elena-Emilia de la Colegiul Național ”Gh. M. Murgoci” despre necesitatea studieii istoriei poporului român.

S-a deafășurat în continuare  o paradă a ținutelor militare de epocă prezentate de elevii de liceu, primită de asistență cu multe aplauze.

În încheiere, domul colonel Ion Dumitru împreună cu domnul Gl.Bg. Sandu Temistocle au înmânat 13 diplome elevilor propuși de Colegiu, iar conducerea filialei Cultul Eroilor  a dăruit acestora mai multe numere din revista “Brăila Eroică”.

Au partipat elevi de liceu, militari activi și în rezervă, veterani de război, membri ai asociației Cultul eroilor, numeros public.

Evenimentul s-a bucurat de un succes deosebit din partea publicului, fiind unicul de acest fel organizat în Brăila,  încheindu-se în acordurile melodiei lui Jan Moscopol – cântăreț brăilean -“Tot ce e românesc nu piere“

Aducem mulțumiri și pe această cale domnului colonel Soare Gheorghe – comandantul Garnizoanei Brăila pentru punerea la dispoziția asociației noastre a tot cea ce s-a solicitat și chiar mai mult.

BIROUL PERMANENT

IMG_6187 IMG_6217 IMG_6260 IMG_6269 IMG_6272 IMG_6318 IMG_6353 IMG_6378 IMG_6388

Previous Article
Next Article