FILIALA JUDEȚEANĂ ARGEȘ „POSADA” a A.N.C.M.R.R.

         24 Ianuarie 2022 – Pitești, statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza.
         Împlinirea a 163 de ani de la Unirea Principatelor Române a fost marcată astăzi, la Pitești, la monumentul domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Autorităţile au ales să sărbătorească Mica Unire prin ceremonii restrânse, cu respectarea restricţiilor impuse în contextul pandemiei actuale.
         S-au depus jerbe şi coroane de flori la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, iar un sobor de preoți a oficiat un Te Deum. La ceremonie au fost prezenți președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, primarul Municipiului Pitești, Cristian Gentea, prefectul Radu Perianu și subprefecții Ionuț Bogdan Minciunescu și Lucian Dragoș Predescu, conducerea Garnizoanei Pitești, parlamentari de Argeș și reprezentanți ai partidelor politice, ai  asociațiilor de veterani și a cadrelor militare în rezervă și în retragere „POSADA” și „VLAD ȚEPEȘ” și ai instituțiilor din județ.
         În fiecare an, la 24 ianuarie, în întreaga ţară este sărbătorită Ziua Unirii Principatelor Române, fiind marcat momentul unirii Moldovei cu Ţara Românească (1859) sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza  (1859 – 1866).
         Acest eveniment major în istoria ţării noastre a reprezentat primul pas făcut pentru realizarea unui stat naţional unitar român. Senatul României a adoptat la 2 iunie 2014, proiectul de lege pentru declararea zilei de 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române, zi de sărbătoare naţională.
          „ Trăiască nația! Sus cu dânsa!”
PREȘEDINTELE  FILIALEI  JUDEȚENE  ARGEȘ  „POSADA”
Colonel (rtr.) Laurențiu  DOMNIȘORU

Previous Article
Next Article