FILIALA JUDEȚEANĂ ARGEȘ „POSADA” a A.N.C.M.R.R.

        23 Noiembrie 2019 – Necropola Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului din Curtea de Argeș, Slujba de parastas pentru Regele Mihai I. Zeci de oameni s-au strâns astăzi la Catedrala Arhiepiscoplă din municipiul Curtea de Argeș, unde a avut loc parastasul de doi ani de la trecerea la cele veșnice a regelui Mihai I al Romaniei.  Membrii filialei noastre au fost alături de Arhiepiscopia Argeșului și Muscelui în desfășurarea evenimentului. Printre cei prezenți la eveniment s-au numărat atât localnici cât și oameni veniți din alte zone ale țării, mulți dintre ei purtând drapele cu stema Casei Regale a României sau portrete ale regelui Mihai I.
În prezența membrilor Casei Regale, slujba de pomenire a fost oficiată în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală, de către Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.
După încheierea slujbei parastasului , membrii familiei regale au depus coroane cu flori la mormintele regelui Mihai și a reginei Ana, precum și la mormintele regelui Carol al II-lea și a reginei Elena.
Regele Mihai a murit pe 5 decembrie 2017, la reşedinţa sa din Elveţia, la vârsta de 96 de ani. Pe 16 decembrie 2017 a fost înmormântat în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală din Curtea de Argeş. Majestatea Sa, odihnă veșnică!

PREȘEDINTELE FILIALEI JUDEȚENE ARGEȘ „POSADA”

Colonel ( rtr.) Laurențiu  DOMNIȘORU

Previous Article
Next Article