FILIALA JUDEȚEANĂ ARGEȘ „POSADA” a A.N.C.M.R.R.

         1 martie 2018 – Topoloveni. Membrii subfilialei „Vlad Țepeș” din filiala noastre au participat la Topoloveni la “Flacăra Centenarului” – manifestare organizată de Consiliul Județean Argeș sub egida “Respect pentru Valorile Naționale”, în anul centenarului Marii Uniri, a fost aprinsă astăzi, joi 1 martie 2018, în orașul Topoloveni, la Monumentul Eroilor din centrul civic.

Manifestările au debutat cu un TE DEUM susținut de preoții orașului în catedrala din Topoloveni. Ceremonia s- a mutat apoi la Monumentul Eroilor unde a fost aprinsă „Flacăra Centenarului” ce va arde întreg anul.  „Flacăra Centenarului” este un omagiu adus eroilor neamului nostru care și-au dat viața pentru ca noi, astăzi, să putem sărbători 100 de ani de la Marea Unire. Avem obligația morală ca în acest an să-i comemorăm și tocmai de aceea flacăra va fi aprinsă în fiecare localitate din județ. De asemenea, va fi citit numele fiecărui ostaș căzut pe câmpul de luptă iar urmașii acestora vor primi o diplomă de recunoștință.
Flacăra Centenarului nu s-a aprins deloc întâmplător la Muzeul Goleşti în 23 ianuarie 2018. Acesta găzduiește tronul pe care au stat regii României, dar și biroul lui Carol I. De altfel, după aprinderea ei, „Flacăra Centenarului” a fost depusă  pe biroul Regelui Carol I, aflat la Golești, birou pe care s-au semnat primele decrete regale și unde va arde întreg anul. În garnizoana Curtea de Argeș „Flacăra Centenarului” se va aprinde pe 8 martie 2018. Pe 1 decembrie, de Ziua Națională, „Flăcăra Centenarului”, va ajunge în cetatea Unirii, la Alba Iulia, după ce va fi aprinsă în fiecare localitate din Argeș .

PREȘEDINTELE FILIALEI JUDEȚENE ARGEȘ „POSADA”

Colonel ( rtr.) Laurențiu  DOMNIȘORU

Previous Article
Next Article