Filiala Județeană Argeș

3 Noiembrie – ZIUA  VÂNĂTORILOR  DE  MUNTE – Troița Vânătorilor de Munte de la Cercul Militar din garnizoana Curtea de Argeș.
         Păstrând tradiția s-a adus un pios omagiu printr-o slujbă de pomenire a celor trecuți în eternitate din garnizoana Curtea de Argeș. Prin ceea ce și-a propus Biroul Permanent al filialei, s-a urmărit cinstirea memoriei înaintașilor noștri și colegilor care astăzi nu mai sunt printre noi. Gândul membrilor filialei noastre aflați în rezervă sau în retragere s-a îndreptat astăzi, în zi de sărbătoare, către toți cei trecuți în eternitate din arma vânătorilor de munte care au slujit în garnizoana Curtea de Argeș.
         S-a primit onorul de către Primarul Municipiului Curtea de Argeș, comandantul B.33 V.M. și președintele Filialei Județene Argeș „POSADA” a A.N.C.M.R.R. cu sediul în garnizoana Curtea de Argeș. Apoi s-a intonat Imnul național. A început serviciul religios, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic Argeșeanul,  de către un sobor de preoți ai Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului. Mai întâi s-a sfințit troița apoi s-a efectuat slujba de pomenire.
         După slujbă, părintele consilier Andrei MICHAI a prezentat Mesajul Arhieresc cu prilejul aniversării a 107 ani de la înființarea trupelor de Vânători de Munte din Armata României. Din acest mesaj doresc să subliniez: „La ceas de frumoasă aniversare a 107ani de rodnică activitate pe altarul jertfei naționale, a celor care au stat de veghe și au apărat  Țara și Neamul de pe crestele Carpaților, transmitem Arhiereasca Noastră Binecuvântare și dorim în rugăciune de pace și bucurie, ca Bunul Dumnezeu să vă dăruiască spor binecuvântat, sănătate de diamant și înger păzitor în frumusețea acestei lumi văzute! Ne bucurăm și felicităm conducerea Filialei Județene Argeș POSADA a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere ALEXANDRU IOAN CUZA, a Primăriei și Consiliului Local al Municipiului Curtea de Argeș, precum și comandamentul Garnizoanei Curtea de Argeș, pentru organizarea evenimentului de astăzi, dedicat Zilei Vânătorilor de Munte, sărbătorit în fiecare an la data de 3 Noiembrie. Fie ca Domnul Dumnezeu să ferească România, Poporul, Armata română, pe cârmuitorii Țării noastre , pe mai marii orașelor și ai satelor și pe noi toți de război și de năvălirea neamurilor străine asupra noastră! Întru mulți și buni ani Oștirii Române ! Veșnică cinstire și pomenire Eroilor Neamului Românesc !”
         Președintele Filialei județene Argeș „POSADA” a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic pentru binecuvântarea primită și mesajul transmis și a  înmânat o Diplomă Aniversară de EXCELENȚĂ cu ocazia ZILEI VÂNĂTORILOR DE MUNTE în semn de apreciere, recunoștință și pentru participarea constantă la activitățile Asociației și ridicarea prestigiului ei. În semn de amintire a fost oferită din partea Filialei o vază-amforă cu o imagine a Voievodului Neagoe Basarab.
         Comandantul garnizoanei a prezentat un scurt istoric al trupelor de vânători de munte, îndeosebi din garnizoană.
         Primarul Municipiului Curtea de Argeș a adus mulțumiri pentru prestația filialei în municipiu și a conferit unor membri ai filialei Diplome de EXCELENȚĂ în semn de apreciere, recunoștință, onoare și demnitate.
         În cuvântul său, președintele Filialei Județene Argeș POSADA a spus: „Azi, la cea de-a 107-a aniversare a înființării trupelor de Vânători de Munte din România, să nu ne uităm nici eroii care ne-au consacrat ca armă de elită a trupelor române și nici tripleta de aur a comandanților vânători de munte, generalii Gheorghe Avramescu, Ion Dumitrache și Leonard Mociulschi. Tuturor eroilor, ODIHNĂ VEȘNICĂ SĂ LE DEA BUNUL DUMNEZEU ȘI LUMINA CEA FĂRĂ DE SFÂRȘIT SĂ LE STRĂLUCEASCĂ LOR! SĂ SE ODIHNEASCĂ ÎN PACE! AMIN!
         A conferit diplome de excelență membrilor filialei care au slujit țara cu devotament și credință sub faldurile drapelului tricolor al vânătorilor de munte.
         S-au depus coroane de flori din partea Primăriei și Consiliului Local, Comenzii garnizoanei și Filialei Județene Argeș „POSADA”.
         Activitatea s-a încheiat după efectuarea unei fotografii cu o parte din invitați – 3 Noiembrie 2023, ZIUA  VÂNĂTORILOR  DE  MUNTE și a continuat la  Restaurantul PARC din Curtea de Argeș cu o seară de voie bună cu membrii filialei.
         Vă prezentăm imagini de la acest eveniment realizate de colegul nostru Plt.maj.(r.) Dănuț STANA.

Previous Article
Next Article