Filiala Județeană Arad „ZIRIDAVA”

ARADUL A SĂRBĂTORIT ZIUA REZERVISTULUI MILITAR

Cu ocazia Zilei Rezervistului Militar – 31 mai – Filiala Judeţeană „Ziridava” Arad a A.N.C.M.R.R. a organizat la Cercul Militar Arad o frumoasă „întâlnire a amintirilor”, la care au fost invitaţi să participe toţi membrii Filialei, precum şi cei din Subfilialele Lipova şi Ineu. De asemenea, au răspuns invitaţiei primarul Aradului Gheorghe Falcă, Molnar Emeric- din partea instituţiei Prefecturii, IPS Timotei-arhiepiscopul Aradului, lt.col. Claudiu Topor-comandantul Batalionului 191 Infanterie, alţi reprezentanţi ai instituţiilor publice cu care Filiala are relaţii strânse de colaborare, precum şi nume importante ale artei, culturii, scrisului şi presei arădene.

Au fost prezente şi două delegaţii ale rezerviştilor militari din judeţele Csongrád şi Bekes din Ungaria, cu care Filiala arădeană a iniţiat parteneriate de prietenie şi colaborare.

După intonarea Imnului de Stat al României, Preşedintele Filialei, gl.mr.(r) Vasile-Ionel Heredea a prezentat distinşii oaspeţi prezenţi şi, în cuvinte emoţionante, a relevat importanţa zilei de 31 mai-Ziua Rezervistului Militar din România.

Primarul Gheorghe Falcă a adresat mulţumiri pentru tot ce fac militarii activi şi de rezervă în Arad, pentru modul exemplar în care convieţuiesc cu ceilalţi cetăţeni ai municipului şi pentru respectul pe care îl merită Armata Română, iar reprezentantul Prefecturii a dat citire Mesajului Prefectului judeţului Arad pentru militari, ca simbol şi chezăşie a integrităţii şi independenţei României. Au mai transmis mesaje col.(r) Záhorián Gyorgy, preşedintele delegaţiei rezerviştilor maghiari din Bekescsaba şi mr.(r) Csepi Lászlo, similarul din Szeged.

IPS Timotei a binecuvântat mâncarea şi băutura pusă cu drag dinaintea oaspeţilor şi a rugat pe Bunul Dumnezeu să întărească şi să apere oastea română.

Cu această ocazie, mai mulţi militari în rezervă au fost avansaţi la gradul următor şi a fost prezentat numărul 7 al revistei STINDARD, periodicul prin care Filiala Judeţeană Arad a A.N.C.M.R.R. îşi face cunoscută activitatea.

Festivitatea s-a încheiat cu o masă camaraderească, la care cu toţii au dat glas amintirilor din anii de cătănie sub Drapelul Tricolor.

Ziua rezervistului militar vine să cinstească munca neobosită din activitate a militarilor, participarea lor actuală ca rezervişti ai Armatei Române şi modul exemplar în care ne încadrăm în societatea civilă în mijlocul căreia trăim. Filiala noastră are frumoase şi benefice relaţii cu diverse instituţii locale, din ţară şi din străinătate şi le mulţumim tuturor celor prezenţi pentru că ne consideră un partener apreciat şi viabil. Iată că ne extindem acum colaborarea şi cu asociaţii similare din Ungaria, asta fiind o punte de apropiere între ţările şi popoarele noastre” a spus gl.mr.(r.) Vasile-Ionel Heredea, preşedintele Filialei Arad a A.N.C.M.R.R.

A consemnat:  Mr.(rez) Dorin Ocneriu

IMG_20160531_120338 IMG_20160531_120612 IMG_20160531_121249 IMG_20160531_121810 IMG_20160531_122137

Previous Article
Next Article