Filiala Județeană Arad „ZIRIDAVA”

SUBFILIALA LIPOVA A A.N.C.M.R.R. A SĂRBĂTORIT
ZIUA FORŢELOR TERESTRE

Cu ocazia sărbătorii Marelui Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruinţă, care este şi Ziua Forţelor Terestre din Armata României, la Lipova are loc în fiecare an adunarea generală a Asociaţiei locale a cadrelor militare în rezervă şi în retragere.
Din partea Filialei Judeţene “ZIRIDAVA” Arad  au participat ca invitaţi gl.mr. (rez.) Heredea Vasile-Ionel-preşedintele Filialei, col (r.) Sandu Crişan-primvicepreşedinte şi un grup numeros de membri, dintre care mulţi au lucrat la unităţile militare din a doua garnizoană a judeţului Arad.
După intonarea Imnului de Stat, col.(r.) Ion Nedelcea-preşedintele Subfilialei Lipova, a adresat participanţilor un cuvânt de bun venit şi a prezentat Ordinea de zi a adunării. A luat apoi cuvântul MMP (r.) Nastasă Nistor, vicepreşedintele subfilialei, care a prezentat un frumos material dedicat Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, patronul spiritual al Forţelor Terestre, iar mr.(r.) Dorin Ocneriu a făcut un interesant remember în istoricul Forţelor Terestre/ Trupelor de Uscat din Armata României. Camarazii care poartă numele Gheorghe au fost felicitaţi cu ocazia zilei numelui lor glorios.
Darea de seamă cu privire la activitatea desfăşurată de subfilială în anul precedent a fost prezentată de col.(r.) Ion Nedelcea, iar Raportul situaţiei financiare de col. (r.) Lucaci Alexandru-cenzorul subfilialei.
Discuţiile care au urmat au vizat noile reglementări privind recalcularea pensiilor militare (mr.r. Sindile Gigi, col.r. Cosor Mircea, col.r . Sandu Crişan), atragerea de fonduri europene şi obţinerea de bani prin alocarea procentului de 2% din impozit spre asociaţia rezerviştilor militari (gl.mr.r.Heredea Vasile-Ionel), avansările în grad (MMP r. Lazăr Lucian), nevoia de bilete de odihnă şi tratament în staţiunile balneare ale M.Ap.N. (col.r. Ion Nedelcea), situaţia monumentelor şi a altor edificii comemorative din Lipova şi din judeţul Arad (col.r. Bursa Constantin-preşedintele Filialei Judeţene “Avram Iancu” Arad a A.N. Cultul Eroilor).
Un moment emoţionant s-a petrecut când octogenarul col.(r.) Pop Ioan a primit Diploma de Onoare pentru întreaga activitate desfăşurată în slujba armatei.
În final, a luat cuvântul gl.mr.r. Vasile-Ionel Heredea, care a declarat: “Subfiliala Lipova este un exemplu pentru toate organizaţiile municipale sau orăşeneşti, prin modul în care membrii participă, se ajută şi cooperează la buna desfăşurare a activităţilor specifice. Felicit conducerea subfilialei şi pe toţi ceilalţi membri pentru tot ce fac şi îi invit la Arad în zilele de 11-12 mai, când Filiala Judeţeană organizează o amplă manifestare la care va participa conducerea centrală a A.N.C.M.R.R şi personalităţi de seamă din administraţia, cultura, spiritualitatea, armata activă şi din alte instituţii ale judeţului Arad”.
Sărbătoarea s-a încheiat cu masa festivă organizată la primitorul local “Faleza”.

Mr.(rez.) Dorin Ocneriu

1 2 3 4 6 7 8

Previous Article
Next Article