Filiala Județeană Arad „Ziridava”

Rezerviştii arădeni, alături de armata activă

O delegaţie de rezervişti militari, membrii ai Filialei Judeţene „Ziridava” Arad a A.N.C.M.R.R., în frunte cu preşedintele Filialei, gl.mr. (rez.) Heredea Vasile Ionel, a participat luni, 12 octombrie 2015, la ceremonia de plecare a militarilor Batalionului 191 Infanterie „Col. Radu Golescu” din Arad la exerciţiul internaţional „Combined Resolve V” organizat de Alianţa NATO în Germania în perioada 15 octombrie – 22 noiembrie 2015.

Ceremonialul a avut loc în Cetatea Aradului, în prezenţa comandantului Brigăzii 18 Infanterie „Banat”, col. Cristian Dinulică, a Instituţiei Prefectului, a familiilor militarilor şi a reprezentanţilor diferitelor instituţii militare, religioase şi civile din municipiul Arad şi din judeţ.

Detaşamentul arădean va deplasa în Germania trupe – circa 200 de militari – şi tehnică de luptă, exerciţiul cuprinzând aplicaţii pe hartă şi manevre în teren cu şi fără trageri de luptă, în bazele Hohenfels şi Grafenwoehr.

Scopul exerciţiului “Combined Resolve V” îl constituie antrenarea multinaţională, întrunită, într-o concepţie unitară, pe baza unui scenariu fictiv elaborat de partenerul american, pentru dezvoltarea nivelului de interoperabilitate cu forţele SUA şi ale statelor membre şi partenere NATO, precum şi pentru îndeplinirea cerinţelor specifice de standardizare ale Alianţei.

Suntem siguri că militarii Batalionului 191 Infanterie vor face faţă cu succes deosebit exigenţelor acestui exerciţiu, care întăreşte coeziunea armatelor din NATO şi oferă şansa apropierii tactice şi strategice şi a interoperabilităţii membrilor Alianţei” am reţinut din cuvântul rostit de col. Cristian Dinulică, comandantul Brigăzii 18 I.

Pentru noi este o mândrie şi în acelaşi timp o oportunitate să ne demonstrăm capacitatea de luptă şi experienţa acumulată în pregătirea din ţară şi din misiunile internaţionale desfăşurate de personalul batalionului. Ne vom întoarce cu obiectivele îndeplinite şi cu un plus de valoare de la acest exerciţiu” a declarat comandantul Batalionului 191 Infanterie, lt.col. Claudiu Topor.

Militarii arădeni, în fruntea cărora am activat şi eu mulţi ani în trecut, au demonstrat în toate împrejurările o pregătire de luptă temeinică, înaltă disciplină şi un patriotism fără seamăn. Sunt mândru de ei şi fericit că pot să le fiu alături în această zi mare” aflăm de la preşedintele Filialei arădene a ANCMRR, gl.mr. (rez.) Heredea Vasile Ionel.

La rândul său, gl. lt. (rez.) Avram Cătănici, membru în Consiliul Director al A.N.C.M.R.R., participant la ceremonie, a adăugat: „Am toată încrederea în capacităţile teoretice şi practice ale ofiţerilor, maiştrilor militari, subofiţerilor şi gradaţilor arădeni, care au demonstrat în misiunile din ţară şi din străinătate că fac parte dintr-o unitate de elită a Armatei Române. Un plus pentru ei la acest exerciţiu multinaţional îl reprezintă faptul că au formate abilităţile de lucru în comun cu partener din NATO, întrucât fac parte dintr-o structură unică a Alianţei, Batalionul Mixt Româno-Maghiar de Menţinere a Păcii”.

Mr. (rez.) Dorin Ocneriu

Defilarea batalionului 191 Arad Revista de Front a Batalionul 191 Arad Tehnica de lupta romaneasca pleaca spre Germania Tribuna oficiala

Previous Article
Next Article