Filiala Județeană Alba

Ziua Internațională  a Persoanelor Vârstnice
 sărbătorită la Restaurantul militar din Alba Iulia

      În data de 02 octombrie, Consiliul Județean  al Pensionarilor și al Persoanelor Vârstnice Alba, condus de col.(rtr) Panduru Nicolae, a organizat la restaurantul militar, o masă festivă unde au participat circa 50 de persoane. Muzica a fost asigurată de o formație  condusă de Iancu Daniel, directorul Centrului de Cultură și Asistență Socială nr. 3 Alba Iulia iar solist vocal a fost, Ancuța Stănuș, masterand al Academiei de muzică ,,Gheorghe Dima” Cluj Napoca. Printre participanți au fost, gl.bg.(rtr) Cristea Victor, președinte al Filialei Alba ANCMRR -SRI, col.(rtr) Traian Șerban, președinte al Filialei Alba ANCMRR-MAI, gl.bg.(rtr) Sava Stelică, fost comandant al unei brigazi de geniu.
    Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice este sărbătorită în fiecare an în data de 1 octombrie și este o zi specială, în care marcăm importanța persoanelor vârstnice pentru societate și, totodată, un prilej de a transmite tuturor seniorilor o dovadă a prețuirii sincere, respectului și recunoștinței pentru efortul și realizările construite de-a lungul timpului.
Orice am face, oricât de buni am fi în domeniul în care activăm, oricât de mult succes am avea, totuși ne lipsește un lucru pe care doar bătrânii ni-l pot da: înțelepciunea clădită în necazurile și bucuriile vieții. Experiența lor de viață este prețioasă, pildele lor sunt teoreme ale existenței. Acestea au supraviețuit vremurilor, nu întotdeauna liniștite, pentru că au inteligență, cumpătare și rezistență. Au înțeles trecutul, acceptă prezentul mai realist ca oricine altcineva, anticipează viitorul, cu ponderație și maturitate. O țară care nu-și respectă bătrânii, nu are perspective și nu are demnitate! Merită să le oferim respect, să fim solidari cu ei, nu doar astăzi, de ziua lor, ci întotdeauna.  
Ana Aslan,  intemeietorul școlii de geriatrie și gerontologie în țară dar și în lume, spunea că trebuie să ne iubim și să ne onorăm batrânii, ei sunt o parte a patrimoniului nostru național
,,Să dăm viață  anilor și ani vieții’’
Aceasta a lăsat drept moștenire cea mai atrăgătoare fantezie a omenirii, aceea că viața ar putea fi mai lungă  și că tinerețea fără bătrînețe ar putea exista.
Dragi seniori cu această ocazie  vă dorim  viață lungă, cu multă sănătate, cu multe bucurii, alături de cei dragi, să fiți înconjurați  de oameni cu sufletul mare și să  fiți tratați cu atenția și afectiunea pe care cu siguranță o meritați .
                                                      LA MULȚI  ANI !
Col.(rtr) Panduru Nicolae – Președintele Filialei Județene „Gemina” a ANCMRR „Al.I.Cuza”

Previous Article
Next Article