Filiala Dolj „Mihai Viteazul”

In zilele de 3 si 4 octombrie , o delegație formată din, c-dor (r) Octavian Cococeanu, col (r) Dumitru Dolea si slt.(r) Jean Munteanu au răspuns invitației Asociațiilor de rezerviști din Republica Serbia de a efectua o vizită în țara vecină și prietenă .

La aceasta activitate au mai participat: o delegatie de rezervisti din Bulgaria si o  delegatie de rezervisti români din judetul Mehedinti condusă de g-ral de bg (r) Ion Pană.

In prima zi a vizitei am avut onoarea să participăm la Adunarea Generală anuală a Asociatiei de rezervisti militari din orasul Zaecar  unde pentru rezultatele foarte bune obtinute in activitățile de colaborare , filialei Dolj „Mihai Viteazul” i-a fost conferită „Placheta de Onoare” cu Atestat  semnat de președintele Asociatiei Nationale de Rezerviști din Serbia , generalul Draganet .( foto 1si2 )

După această adunare ,delegațiile au vizitat  localitatea, apoi au avut o intâlnire rodnică cu edilii orașului Zaecar in sediul primăriei locale . ( foto 3 )

Activitatea a continuat in localitatea Boljevac cu vizitarea peșterei  Bogovinska  ( foto 4 ) apoi cu o intrevedere prietenească in sediul primăriei  cu alesii local ai urbei si câțiva oameni de cultură.( foto 5  ).

Cazarea delegetiilor straine a fost asigurata in frumoasa statiune balneo-climatelica Gamzigradska – Banja ( foto 6 )

In a 2-a zi a vizitei in Republica Serbia, delegatiile s-au deplasat in zona orasului Majdapek unde am fost primiti de către primarul localitățtii si consilierii locali.(foto 7) Vizita noastra a continuat apoi la cea mai mare exploatare de aur si cupru din zonă (foto 8) si nu puteam parasi locurile fara a vizita cea mai vestita pestera a Serbiei, peștera  Raicos  (foto 9).

După-amiaza  delegatiile s-au deplasat in orașul Negotin unde au avut discutii fructuase cu viceprimarul localității, fost combatant in războiul americano-sârb.

Vizita noastra in Serbi s-a incheiat cu un prânz de socializare  in localitatea Samarjinovat la pensiunea unui „VLAH” de pe valea Timocului.(foto 10).

Inainte de  finalul activitati, secretarul filialei de rezervisti militari din Zaecar – Serbia i-a oferit in semn de respect ,sublocotenentului Jean Munteanu emblema de personal navigant al aviatiei militare din Serbia .

Vizita noastra in Serbia s-a incheiat stabilindu-se urmatoarele date ale intâlnirilor prietenesti intre asociatiile de rezervisti militari.

S.lt. ( r ) JEAN  MUNTEANU

Previous Article
Next Article