Filiala Câmpina a ANCMRR „Alexandru Ioan Cuza”

Președinții Asociațiilor naționale de rezerviști militari din România și Germania s-au întâlnit la Câmpina

Președintele Asociației Rezerviștilor Armatei Federale Germane, locotenent colonel în rezervă prof. dr. Patrick Sensburg, a fost oaspetele președintelui Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere „Alexandru Ioan Cuza”, general-locotenent în retragere Neculai Băhnăreanu.

Întâlnirea a avut loc la Câmpina și asta nu întâmplător, ci datorită relației de colaborare dintre rezerviștii câmpineni și cei germani, din Achern, o relație veche și tot mai solidă. Scopul principal al acestei întâlniri a fost acela de perfectare a unui acord de colaborare între cele două Asociații naționale ale rezerviștilor români și germani. Președinții celor două Asociații au fost primiți și la sediul Primăriei Câmpina, de primarul Horia Tiseanu.

Întrevederea a fost caldă, camaraderească, cu unele momente oficiale. Primarul Horia Tiseanu a făcut o scurtă prezentare a localității, iar oaspeții din București și din Germania s-au prezentat în câteva cuvinte și au mulțumit gazdelor – Asociația câmpineană a rezerviștilor, condusă de col.(r) Marian Dulă – pentru disponibilitatea de a găzdui la Câmpina acest eveniment. La finalul întrevederii de la Casa cu Grifoni, oaspetele german, care este și profesor de drept public și european, dar și parlamentar în Bundestag, a primit din partea primarului Horia Tiseanu un album despre Câmpina, diverse materiale de promovare a localității și o sticlă d evin, foarte apreciată de oficialul german. General-locotenent în retragere Neculai Băhnăreanu, a mulțumit gazdelor și a reamintit că principalul motiv pentru care s-a ales Câmpina pentru acest eveniment a fost acela că filiala de aici a asociației are deja de mai mulți ani o colaborare cu filiala rezerviștilor militari din Achern – Germania și este un model pentru filialele județene ale ANCMRR. Întâlnirea a continuat la sediul Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din Câmpina, acolo unde au mai participat, alături de președinții celor două Asociații naționale, vicepreședintele Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere „Alexandru Ioan Cuza” și șef al Departamentului Relații Internaționale, general maior în retragere Marian Buciuman și de președintele filialei locale, Marian Dulă, alți doi rezerviști câmpineni, Paul Olaru și Viorel Bondoc. Oaspetele german a vizitat mai întâi sediul asociației, cercetând cu atenție imaginile expuse pe pereți și bucurându-se să vadă fotografiile cu camarazi germani în cadrul acțiunilor comune, precum și distincțiile și materialele promoționale primite de rezerviștii câmpineni.

Colaborarea dintre rezerviștii militari din Câmpina și cei din Achern – Germania datează din anul 2011, perioadă în care reprezentanți ai ambelor Asociații s-au vizitat reciproc și au organizat împreună diverse acțiuni. De asemenea, în cadrul acordului de cooperare există și alte activități comune, care – iată – devin baza unui acord la nivel național între rezerviștii militari din România și Germania.

Previous Article
Next Article