Filiala Câmpina

COMEMORARE
     Ca în fiecare an, Filiala municipală Câmpina a ANCMRR „Alexandru Ioan Cuza” a participat, la Monumentul Eroilor din fața Unității de Jandarmi din Câmpina, la un ceremonial militar și religios de comemorare a eroilor Revoluției.
         La 22 Decembrie 2021 s-au împlinit 32 de ani de la momentul culminant al Revoluției române. Pentru 37 de militari de la Unitatea de Transmisiuni a Departamentului Securitaății Statului din Câmpina, devenită ulterior Unitate de Jandarmi, ziua următoare, 23 decembrie 1989, avea să fie ultima, ei pierzându-și viața în masacrul din fața Aeroportului Otopeni, moment neelucidat pe deplin nici până în zilele noastre.
        La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai Prefecturii Prahova, ai administrației locale – primarul și viceprimarul, consilieri locali-, ai Inspectoratului Județean de Jandarmi, Corpului Național al Polițiștilor, Școlii de Poliție „Vasile Lascăr”, ai asociațiilor de rezerviști din MAI și MApN. Din Filiala municipală Câmpina a ANCMRR „Alexandru Ioan Cuza” au participat: col.(r) Marian Dulă,  lt. col.(r) Paul Olaru, plt.(r) Octavian Tudose,  cpt. (r) Constantin Micleușanu, lt. cdor. (r) Constantin Gînjoaie, slt. (r) Marcel Vlădescu.
      A fost intonat Imnul Național al României, s-a făcut Apelul Solemn, la citirea numelor celor 37 de eroi Garda de Onoare răspunzând „Căzut la datorie”, apoi a urmat o scurtă slujbă religioasă de pomenire, după care s-au depus coroane și jerbe de flori din partea celor prezenți.
        La 23 decembrie 2021 s-au depus flori și la mormintele câmpinenilor care au pierit în vâltoarea evenimentelor din decembrie 1989, care se află în Cimitirul de onoare ale eroilor municipiului Câmpina.

Previous Article
Next Article