Filiala Câmpina

Inălțarea si Ziua Eroilor.

O grupă de rezerviști militari germani, din RK Achern-Renchtal și un grup de enoriași conduși de preotul Stavarachi Bogdan, de la Capela mortuară Mihail Sturza, au participat la comemorarea Eroilor români cazuți în prizonierat în Primul Razboi mondial pe aceste meleaguri.
Eroii români sunt înmormântați la cimitirul militar din Niederbühl, cartier al orașului Rastatt. Cimitirul este foarte frumos întreținut de Asociația de întreținere  a monumentelor (Denkmahlschutz) din Rastatt.
Ceremonialul a început la ora 12.00 cu intonarea Imnului de stat al României. Rezerviștii militari au prezentat onorul. Apoi a fost oficiată Slujba de pomenire a Eroilor unde, pentru prima dată la o asemenea ocazie, au fost pomeniți pe lângă eroii  români, și cei germani și de alte naționalități, care au căzut în lupte pentru Patria lor. 
După încheierea slujbei, rezerviștii militari s-au aliniat pe aleea principal, la comandă au prezentat onorul și s-a intonat Liedul „Am avut un camarad“.
După acest moment s-au deplasat la cele 10 cruci și au depus garoafe albe pe fiecare cruce și o jerbă de flori la crucea centrală.

S-a comandat prezentarea onorului și s-a intonat Imnul de stat al Germaniei. După acest moment, participanții la ceremonie au socializat cu rezerviștii militari germani. Preotul a multumit rezerviștilor pentru participare.  
După ceremonia din Niederbühl, rezervistii au fost informați de OSF d. R Thomas Rest despre vizita facută câteva zile mai devreme în România, cu prilejul semnării Acordului de Parteneriat între cele două asociații de rezerviști, din Germania și România, la nivel central.
Președintele Asociației Baden Sud-West și vicepreședintele Asociației Landului Baden-Wurttemberg  au înmânat Distincții ale Asociației  Federale, semnate de Președintele Prof. Dr. Patrik Sensburg, Lt. Col. d.R, pentru merite deosebite și abnegație dovedită în activitatea asociației de rezerviști, lui OSF d. R Thomas Rest, OG d. R Manfred Manfred Doll și mr. (rtr) Josef Gombola.

smart
smart
smart
smart
smart
smart
Previous Article
Next Article