Filiala Județeană „ZIRIDAVA” Arad

ZIUA AUTOMOBILISTULUI MILITAR – SĂRBĂTORITĂ ÎN FILIALA ARAD A A.N.C.M.R.R.

1 martie – Ziua Automobiliștilor din Armata României, a fost sărbătorită cu fastul cuvenit de rezerviștii militari arădeni la popota Cercului Militar Arad.

După intonarea Imnului de stat al României și rugăciunea de binecuvântare rostită de preotul militar Adrian DAVID, președintele Filialei, gl.mr.(r) Vasile-Ionel HEREDEA, a prezentat un scurt istoric al armei Auto, făcând o trecere în revistă a diverselor etape din viața de unitate a automobiliștilor arădeni. Apoi a înmânat diplome aniversare celor care au slujit armata română ca ofițeri, maiștri militari, subofițeri, mecanici conductori T.A.B. și M.L.I., șoferi specialiști pe tehnica auto de diferite tipuri și destinații.

Masa festivă care a urmat a fost un prilej de rememorare a multor evenimente – grele sau ușoare, plăcute sau mai puțin plăcute – pe care automobiliștii unităților militare din Arad le-au parcurs în cariera lor de cadre active. Totul stropit cu o pălincă de prună și un vin de Podgorie, care au făcut ca bucatele gustoase preparate de echipa d-nei MMP Mărioara Coman să fie apreciate la superlativ.

O sărbătoare identică a avut loc și în Subfiliala Lipova, garnizoană cu mulți automobiliști proveniți de la cele două unități care au funcționat aici pe vremuri.

Mr.(r) Dorin Ocneriu

Previous Article
Next Article