COMUNICAT  Nr 7 din 24.03.2016

 Întâlnire la Statul Major General cu dl. general  dr. Nicolae – Ionel CIUCĂ

             In ziua de 24 martie 2016, la solicitarea conducerii Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere „ Alexadru Ioan Cuza” , șeful Statului Major General – dl. general Nicolae Ionel CIUCĂ  a primit în audiență o delegație a A.N.C.M.R.R. formată  din : gl. (r) prof. univ. dr. Mihai ILIESCU – președinte , gl. lt. (r) Victor DUMITRESCU – primvicepreședinte, gl. mr. (r) av. ing. Vasile DOMNU – vicepreședinte, gl. mr.(r) dr. Ion GANEA – vicepreședinte, gl. mr.dr.Constantin  Mihălcioiu – vicepreședinte, gl. mr. (r) Marian BUCIUMAN – vicepreședinte.

Dl. general CIUCĂ a fost însoțit de, gl. bg. Marius Harabagiu, contraamiral de flotilă Tiberiu FRĂȚILĂ și col. just. Sorin CHIPER.

După un salut de bun venit, dl. gl. CIUCĂ a prezentat participanții la întâlnire, apreciind că activitatea e bine venită pentru strângerea relațiilor dintre cele două structuri, printr-o informare reciprocă și găsirea unor soluții pentru rezolvarea principalelor probleme ce ne preocupă.

Alocuțiunea făcută de domnul  președinte al  asociației a cuprins:

– Prezentarea asociației și a principalelor probleme curente care îi frământă pe membri acesteia,  necesitatea de consolidare și dezvoltarea parteneriatul dintre Asociație și M.Ap.N. și solicitarea unui sprijin din partea S.M.G. pentru semnarea unui Protocol de Colaborare între A.N.C.M.R.R. și Ministerul Apărării Naționale și alocarea prin  buget de  fonduri pentru desfășurarea activităților comune;

  • Informarea privind prevederile Statutului Asociației referitor la funcționarea acesteia sub înaltul patronaj al președintelui României, în calitatea sa de comandant al Forțelor Armate, la care s-a primit un răspuns afirmativ și patronajul Ministerului Apărării Naționale, ministrul fiind Președinte de Onoare și obținerea acordului acestuia;
  • A solicitat unele precizări privind Legea nr.223/2015 a pensiilor militare; reluarea proiectelor de lege privind organizarea și funcționarea structurilor asociative ale c.m.r.r. , necesitatea ca  la elaborarea noului Statut al cadrelor militare, soldaților și gradaților și a noii Legi de organizare și funcționare a M.Ap.N. din programul legislativ al Ministerului să se țină cont și de amendamentele Asociației;
  • A scos în evidență tendința de diminuare sau anularea unor drepturi a cadrelor militare în rezervă/retragere, prezentate în lege dar nu și în instrucțiunuile de aplicare;
  • Problema decontării foarte greoaie a costurilor  medicamentelor care sunt gratuite, problema promovării propunerilor  privind înaintarea în gradul următor  a cadrelor militare în rezervă / retragere, ș.a.

Șeful S.M.G. a apreciat ca remarcabilă prezentarea făcută de președintele Asociației, afirmând că va întreprinde toate demersurile necesare pentru soluționarea problemelor ridicate, fiind disponibil pentru o comunicare și consultare permanentă cu A.N.C.M.R.R.

Cu această ocazie, în numele Asociației, dl. președinte gl.(r) prof. univ. dr. Mihai ILIESCU  i-a înmânat Statutul Asociației, Pliantul de prezentare a Asociației, Strategia pentru optimizarea și eficientizarea activității A.N.C.M.R.R. în perioada 2013-2017 și ultima revistă Rezerva Oștirii Române, editată sub egida A.N.C.M.R.R.

Apreciind operativitatea manifestată de șeful S.M.G. pentru organizarea acestei întâlniri, domnul președinte i-a mulțumit pentru timpul afectat delegației Asociației și l-a asigurat că și în continuare A.N.C.M.R.R. este permanent la datorie, ca o componentă de bază a pilonului de rezervă a Armatei Române.

 BIROUL  PERMANENT  CENTRAL

COMUNICAT Nr. 7 din 24.03.2016

Previous Article
Next Article