COMUNICAT Nr.48 din 28.10.2014

Dragi Camarazi, membri ai Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere (A.N.C.M.R.R.) „Alexandru Ioan Cuza”.

Ne adresăm vouă, dar şi tuturor rezerviştilor (pensionarilor) militari proveniţi din M.Ap.N. şi din întregul sistem de ordine publică şi siguranţă naţională.

La 25 octombrie a.c. am sărbătorit Ziua Armatei Române la 70 de ani de la eliberarea ultimei brazde de pământ din zona de nord-vest a ţării – Ziua Armatei este o sărbătoare de credinţă faţă de ţară şi neam pentru toţi militarii români veterani de război, în rezervă sau retragere, cu puternice semnificaţii istorice – este ziua în care fiecare suflare românească nealterată ar trebui să-şi manifeste recunoştinţa faţă de toţi eroii cunoscuţi şi necunoscuţi ai armatei şi poporului care au contribuit pas cu pas la configurarea României moderne de astăzi.

În cadrul Şedinţei Consiliului Director dar şi în Reuniunea Aniversară şi de comunicări ştiinţifice ce au avut loc la Cercul Militar Naţional s-a subliniat şi faptul că A.N.C.M.R.R. „Alexandru Ioan Cuza” s-a afirmat constant ca o structură asociativă viabilă, purtătoare a unei îndelungate legitimităţi istorice şi juridice, de utilitate şi notorietate publice,- asumându-şi menirea de a asigura protecţia socială a rezerviştilor şi pensionarilor militari, a tuturor drepturilor acestora constituţionale şi dobândite prin lege.

În context putem afirma că starea de nelinişte şi îngrijorare generată de măsurile de diminuare a pensiilor militare, interdicţia cumulului pensiilor cu salariile în domeniul bugetar şi asigurarea deficitară a gratuităţii asistenţei medicale şi medicamentelor a fost înlăturată pe deplin prin măsurile legislative ale GUVERNULUI şi PARLAMENTULUI adoptate în anii 2013 şi 2014.

S-a demonstrat încă o dată că soluţia pentru rezolvarea problemelor o constituie o relaţionare corectă cu cei care ne pot înţelege şi ajuta, mai ales când avem competenţe limitate legislativ, financiar şi logistic.

În context, avem o motiva temeinică, să susţinem că deşi suntem un ONG apartinic, totuşi nimeni şi nimic nu trebuie să ne împiedice să menţinem şi să dezvoltăm relaţii de colaborare cu toate partidele politice, instituţiile centrale şi locale ale statului, cu toţi politicienii şi demnitarii care ne împărtăşesc idealurile şi obiectivele asumate prin STATUT, ne sprijină în demersurile promovate şi care ne dau garanţia că vom avea „uşa deschisă” la aceştia atunci când vom avea nevoie.

Dragi camarazi, rezervişti şi pensionari militari

În contextul celor mai sus-menţionate, având în vedere evenimentul politic ce va avea loc în luna noiembrie a.c. este obligaţia noastră civică şi camaraderească să vă îndemnăm şi să-i mobilizăm pe toţi membrii Asociaţiei, pe toţi pensionarii militari şi familiilor noastre, pe toţi pensionarii şi familiilor acestora din întreg sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională să participe la VOT, să dea girul celui mai bun candidat – fiind echidistanţi politic şi nu partizani, să susţinem acele formaţiuni politice şi demnitari care ne-au înţeles nevoile, ne-au rezolvat problemele de interes şi care ne dau garanţia sprijinului de care vom avea nevoie şi în anii următori.

În context, conducerea centrală a Asociaţiei recomandă Alianţa Centru Stânga (PSD + UNPR) şi reprezentantul acesteia domnul Victor PONTA, pentru a asigura valorizarea protocolului de colaborare în vigoare din 01.12.2012 şi a valenţelor benefice ambelor părţi semnatare.

Dragi rezervişti şi pensionari militari

Nu putem încheia acest comunicat, fără a reaminti odată cu îndemnul la înţelepciune şi unitate structurală şi de corp liantul care a unit întreaga armată română în decursul istoriei şi care ne uneşte şi acum în cuget şi simţiri este Jurământul Sfânt faţă de ŢARĂ şi NEAM şi anume:

„Jur credinţă patriei mele ROMÂNIA,

 Jur să-mi apăr ţara chiar cu preţul vieţii,

Jur să respect Constituţia, legile ţării şi regulamentele militare.

Aşa să-mi ajute Dumnezeu”

Acest jurământ nu poate fi ignorat sau anulat, ci trebuie să fie punctul de plecare al oricărei dezbateri sau măsuri referitoare la obligaţiile şi drepturile celor care fac parte din armata Română cu cele două componente de bază – Armata Activă şi Armata de Rezervă.

Reiterăm sincerele felicitări şi urări de sănătate adresate cu prilejul Zilei Armatei Române.

Fie ca Bunul Dumnezeu

să ne ocrotească cu GRAŢIA-I DIVINĂ.

BIROUL PERMANENT CENTRAL al A.N.C.M.R.R.

_MG_1374 _MG_1411 _MG_1414 _MG_1472

 

Previous Article
Next Article