COMUNICAT Nr.4 din 31.05.2021

Urmare la comunicatele noastre nr. 2 și 3 vă informăm că în data de 29 mai 2021, delegațiile permanente ale ANCMRR au participat la Consfătuirile succesive ale structurilor asociative din Uniunea Asociațiilor  Ofițerilor de Rezervă din Europa Centrală – Inițiativa Gaminger – GI-1 și, respectiv Consfătuirea   structurilor asociative ale Confederației Interaliate a Ofițerilor Medici în Rezervă – CIOMR – V – IBM2.  Ambele Consfătuiri s-au desfășurat în format virtual – video conferință, la sediul ANCMRR, din Palatul Cercului Militar Național.
          În cadrul Consfătuirii GI–1, care s-a desfășurat în intervalul orar 10.00-13.00, ora României, delegația permanentă  la GI a pregătit și a avut mandatul președintelui ANCMRR să prezinte la tematica dezbaterii Consfătuirii – „COVID-19 – Reacția Rezerviștilor” un document cu această temă, elaborat de către membrii delegației: col.(r) Cornel PAVEL, șeful delegației, col.ing.dpl.(r) Sergiu GHINDĂ – înlocuitorul șefului delegației, col.(r) Aurel MUNTEANU și col.ing.(r) Radu CONSTANTIN- membru.
          Compunerea delegației permanente la GI și regulamentul de organizare și funcționare au fost aprobate în ședința BPC din 29 aprilie a.c.
          Cu această ocazie, delegația permanentă a țării noastre a fost prezentată  celorlalte delegații. La consfătuirea GI, delegații din 9 țări au susținut prezentări la temă, iar documentul susținut de către șeful delegației române a fost foarte bine apreciat,  fiind difuzat tuturor delegațiilor permanente ale celorlalte  țări pentru documentare.
          Pe agenda Consfătuirii au mai fost, ca puncte de interes, invitația pentru țara noastră de a găzdui  în mai 2023 o Consfătuire GI-1 precum și invitația de a participa la Consfătuirea GI-2 din 28-31 octombrie 2021, care va avea loc în Republica Cehă.
          La sesiunea virtuală – video conferință din cadrul Consfătuirii CIOMR – V-IBM2, desfășurată în intervalul 15.00-18.00, în aceeași locație,  a fost prezentată conducerii CIOMR delegația permanentă a ANCMRR și a Asociației Medicilor și Farmaciștilor Ofițeri în Rezervă – AMFOR, formată din:   gl.mr.(r) medic Ion DRĂGUȘIN, președintele AMFOR  și membru ANCMRR, gl.bg.(r) medic Nicolae BUCUR, vicepreședinte AMFOR – locțiitor șef de delegație, gl.mr.(r) Constantin MIHĂLCIOIU, membru ANCMRR – secretarul delegației, col.(r) medic Mihail ALDEA, membru AMFOR și  col.ing (r) Radu CONSTANTIN, membru ANCMRR.
În cadrul Consfătuirii CIOMR au fost abordate teme privind definitivarea documentelor ce urmează a fi supuse aprobării Congresului CIOMR, respectiv Strategia CIOMR, amendamentele la Statutul CIOMR, relaționarea cu CIOR, Comitetul NATO pentru Forțele de Rezervă Naționale (NRFC), Comitetul NATO al șefilor Serviciilor Medicale (COMEDS) și obținerea statutului de utilitatea publică a CIOMR.
Urmare la adresele noastre anterioare, reiterăm solicitarea către președinții de filiale județene/de sector să ne comunice acele persoane, cadre medicale active sau în rezervă, care doresc să participe la diverse elemente din infrastructura de lucru și informare din domeniile medicină operațională și cercetare științifică medicală ale CIOMR.
Desfășurarea Congresului CIOMR se va face în format virtual, în primul week-end din august 2021.
Delegația Română și cea Maghiară au solicitat unele modificări de ordin tehnic la formularea Acordului de Asociere pentru o mai bună încadrare în normativele naționale din domeniu.

Stimați camarazi,
Cele două evenimente de factură internațională din spațiul euro-atlantic, la care a fost reprezentată pentru prima dată și ANCMRR „Alexandru Ioan Cuza”, reprezintă încă o dovadă a reprezentativității și notorietății câștigate de asociația noastră pe care o dedicăm celei de a 31-a aniversări a ANCMRR și „Zilei Rezervistului Militar”.
Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare
 în Rezervă şi în Retragere „Alexandru Ioan Cuza”
             Gl.lt ( rtr.) // Neculai BĂHNĂREANU //