COMUNICAT Nr. 33 din 07.11.2013

Relaţia A.N.C.M.R.R. cu Patriarhia Română pe o nouă treaptă
În cadrul Anului Omagial al Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, joi 7 noiembrie 2013, Preafericitul Patriarh DANIEL s-a întâlnit pentru prima dată, la Palatul Patriarhal cu generalii şi ofiţerii în rezervă/ retragere participanţi la lucrările celei de a VII-a Conferinţe Naţionale a A.N.C.M.R.R. „Alexandru Ioan Cuza”, un număr de 150 de participanţi.
Întâlnirea a fost precedată de o Slujbă religioasă dedicată Anului Mântuirii – 2013, la împlinirea a 1700 de ani de la Edictul de la Mediaflumen, oficiată de cinci ierarhi în Sala paşilor pierduţi a Palatului Patriarhiei.
După cuvântul Preafericitului Patriarh DANIEL, care a exprimat cuvinte de înaltă apreciere la adresa A.N.C.M.R.R., ca cea mai reprezentativă şi numeroasă structură asociativă a cadrelor militare în rezervă/ retragere provenite din activitate în Armata României, instituţie care împreună cu Biserica Ortodoxă ocupă primele două locuri ca încredere a opiniei publice, tuturor generalilor şi ofiţerilor în rezervă/ retragere participanţi le-a fost conferită, personal de Preafericitul DANIEL, Diploma Omagială „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”.
În discursul său, preşedintele A.N.C.M.R.R., general (r) prof.univ.dr.Mihai ILIESCU, în numele tuturor, a mulţumit pentru aprecieri şi distincţiile conferite, exprimându-şi speranţa că în viitor, conlucrarea între Patriarhia Bisericii Ortodoxe Române şi A.N.C.M.R.R. „Alexandru Ioan Cuza” va fi şi mai bună.
A.N.C.M.R.R. a avut onoarea ca Preafericitul Patriarh DANIEL să primească cu multă bucurie şi satisfacţie, cea mai înaltă distincţie a Asociaţiei, conferită de Biroul Permanent Central – „Emblema de Onoare”.
După fotografia de grup, s-a participat la o agapă creştinească oferită de Preafericitul Patriarh DANIEL în una din încăperile istorice ale Palatului Patriarhiei, legată de patronul A.N.C.M.R.R., primul domnitor al Principatelor Române Unite – Alexandru Ioan Cuza
BIROUL PERMANENT CENTRAL
Dati clic pentru film
Biserica_si_Armata_slujesc_pentru_binele_României___TRINITAS_TV

Previous Article
Next Article