COMUNICAT Nr. 32 din 28.11.2017

Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere   “Alexandru Ioan Cuza” a organizat şi desfăşurat, în ziua de 27.11.2017 Simpozionul dedicat aniversării  a 99 ani de la Marea Unire de la Alba Iulia din 1 decembrie 1918.

Ziua de  1 Decembrie 1918 reprezintă evenimentul crucial din istoria României, dată la care Marea Adunare de la Alba Iulia votează Unirea Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România, creând-se un singur stat naţional – România Mare.  Marea Unire de la 1decembrie 1918 a fost şi rămâne pagina cea mai sublimă a istoriei românilor, ea reprezentând actul suprem de voinţă al naţiunii româneşti.

La această activitate, condusă de preşedintele ANCMRR, Dl.gl.lt.(r) Băhnăreanu Neculai, au participat invitaţi din partea M.Ap.N., reprezentaţi ai structurilor asociative ale cadrelor militare în rezervă / retragere afiliate sau cu care avem  Protocoale de colaborare din Sistemul Naţional de Apărare, Ordine Publică şi Securitate Naţională,  precum şi cadre militare în rezervă / retragere – membre ale filialelor A.N.C.M.R.R. ale sectoarelor din Bucureşti şi  judeţele Ilfov şi Giurgiu.

În cadrul simpozionului s-au prezentat comunicări ştiinţifice privind aniversarea Zilei Naţionale a României cu următoarele teme:

  1. Contextul internaţional în care s-a realizat Marea Unire din anul 1918”- prezentat de dl. col(r) Hodorogea Mihai – editor;
  2. Contribuţia armatei române la realizarea Marii Uniri din 1918” – prezentat de dl. gl.lt.dr.(r) Stamate Grigore – autor a mai multor cărți cu tematică istorică;
  3. Aspecte privind evoluțiile politico-militare din spaţiul de interes strategic imediat al României” prezentat de dl.gl.lt.(r) Băhnăreanu Neculai – preşedintele ANCMRR.

Au fost prezentate mesaje si felicitări adresate rezerviştilor militari din A.N.C.M.R.R. din partea domnilor:  gl.lt.(r) Bălăceanu Virgil – preşedintele AORR,  col.(r) Gurău Petru – secretar general al Asociaţiei Cultul Eroilor ”Regina Maria”,  cpt.(r)  Marius Ghincea – prefectul jud. Ilfov şi col.(r) Lulache I. – A.C.Ch.M.R.R.

Sărbătorirea Zilei Naţionale a României 2017 se înscrie ca primă activitate în seria manifestărilor anului dedicat marelui eveniment Centenarul Unirii – acțiuni în care A.N.C.M.R.R. ”Alexandru Ioan Cuza” se va manifesta în plenitudinea forței și valorii sale naționale.

L A  M U L T I   A N I   R O M A N I A!

Biroul Permanent Central

COMUNICAT Nr.32 din 28.11.2017

 

 

Previous Article
Next Article