COMUNICAT Nr.22 din 09.11.2019

CONFERINŢA INTERNAŢIONALĂ A EXPERŢILOR “SECDEF” 19

În Aula Magna a Academiei Tehnice Militare ,,Ferdinand I”, joi 7 și vineri 8 noiembrie 2019 a avut loc Conferinţa Internaţională a Experţilor ,,Dezvoltarea cooperării regionale-europene și euro-atlantice  pe linia industriilor de securitate și apărare pentru menținerea și dezvoltarea capabilităților de apărare prioritare. Folosirea programelor de cooperare militară extinsă pentru întărirea securității și apărării în Europa”, organizată de Asociaţia Ofiţerilor în Rezervă din România şi Academia Tehnică Militară „Ferdinand I” în parteneriat cu Institutul Central European de Cercetare şi Analiză Strategică Polonia, Asociaţia Patronală Română a Producătorilor de Tehnică Militară şi Colegiul de Afaceri şi Antreprenoriat din Ostrowiec, Polonia .

La conferinţă au participat reprezentanţi ai principalelor instituţii ale statului, acadmicieni, cadre didactice universitare, experţi din domeniul securităţii, cercetării şi producţiei de armament din România şi din ţări precum Polonia, Franţa, Georgia, cadre militare active, în rezervă şi în retragere.

Prima zi a lucrărilor Conferinței s-a încheiat cu o vizită la ELI-NP Măgurele. Au fost vizitate și s-au primit informații asupra celor 3 Departamente (Departamentul de sistem Laser,  Departamentul de sistem Gamma și Departamentul de experimente conduse cu laser),  ce vor fi date în folosință în foarte scurt timp.

Din partea ANCMRR au participat membri ai BPC și ai sectoarelor capitalei.

COMUNICAT Nr.22 din 09.11.2019.docx

Previous Article
Next Article